WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Hondenpoep: 500 euro boete
Kortenhoef, zo 13 juni 2010

Een hondenbezitter die een dampende bolus van zijn lieveling laat liggen voor anderen moet daarvoor in Spanje 500 euro boete betalen.


Ronda, Spanje, 500 euro boete.

Schone straten

Onlangs waren wij in Spanje op vakantie. Het viel ons op hoe schoon de straten daar zijn. In Madrid ietsje viezer dan de rest, maar dat is een stad van vijf miljoen inwoners. In het zuiden, Granada, Cordoba, Sevilla, Malaga, overal kon je bijna van de staat eten, zo schoon was het. In ruim twee weken zag uw redacteur zegge en schrijve twee keer hondenpoep liggen. Kennelijk hebben ze daar iets onder controle wat hier niet wil lukken.

Dampende bolus

Thuisgekomen weer het vertrouwde beeld. Daar lag weer een dampende bolus klaar in het grasperkje pal voor onze deur. Gereed om, vooral in het donker aan onze schoenen mee de auto of het huis in genomen te worden.

In Spanje kost het achterlaten van hondenuitwerpselen 500 euro. Ideetje?

PS. Ik ben geen hondenhater. Integendeel, maar poep in je auto, poep op het tapijt in je huiskamer of poep in de profielzolen van je (klein)kinderen of het diepe profiel van de bandjes van de kinderwagen (Bugaboo)? Nee dank u.

PS/2. Er zijn hondenbezitters die de hondenpoep opruimen. Hulde! Er zijn ook hondenbezitters die hun hond op minder "gevoelige" plaatsen hun behoefte laten doen. Daar waar spelende kinderen en gewone passanten er geen last van hebben. Dat kan ook.

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
20 gr.
windkr. 2