WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Plastic Inzameltips
Wijdemeren, zo 13 juni 2010

Bij het gebruik van de verzamelcontainers, doe de Plastic Heroes-zakken niet te vol, maar voor driekwart vol en dan in de container.

persbericht

Plastic zakken voor de verzamelcontainer niet te vol

Bij het gebruik van de verzamelcontainers raden we u aan de Plastic Heroes-zakken niet te vol te doen, maar voor ongeveer driekwart te vullen en dan in de container te deponeren.

Op deze manier gaat de zak namelijk makkelijker door de opening. Ook kunt u gebruik maken van andere zakken, zoals boodschappentassen, om uw plastic in te verzamelen. Let wel op: deze zakken kunt u niet gebruiken bij de huis-aan-huis inzameling, daarvoor worden enkel Plastic Heroes-zakken geaccepteerd. Op de scheidingsstations gaat de voorkeur ook uit naar de Plastic Heroes-zakken voor uw ingezamelde plastic.

Indien de container vol is verzoeken we u het plastic verpakkingsafval niet naast de container te zetten. Dit kan voor zwerfafval zorgen als de zak open gaat en/of wegwaait. Ook komt dit het aanzicht van uw buurt niet ten goede. Zodra de container geleegd is, kunt u uw plastic zak er weer in kwijt.

Er staan 45 inzamelcontainers voor plastic in Gooi en Vechtstreek. U kunt de precieze locaties vinden op www.gad.nl, klik dan op 'brenglocaties.

Verzwaar de zak om het wegwaaien te voorkomen

Om het wegwaaien te voorkomen wanneer uw plastic huis-aan-huis wordt opgehaald, kunt u meerdere zakken aan elkaar knopen (maximaal 5 stuks). Ook zou u er een steen of iets anders zwaars op kunnen leggen. Als u de zak dan ook nog goed dichtknoopt, weet u zeker dat er geen zwerfafval ontstaat.

Vóór half acht aan de weg zetten

In het geval van huis-aan-huis inzameling dient uw plastic na 22 uur de vorige avond en voor 7.30 uur op de dag van inzameling aan de weg te staan.

Tips inzameling plastic

  • Etiketten mogen op de verpakking blijven zitten
  • Bind zakken aan elkaar; dit voorkomt zwerfafval
  • Doppen mogen erbij
  • Zorg dat de verpakkingen leeg zijn (ze hoeven niet schoon te zijn)
  • Trap kunststof flessen eerst plat en draai dan de dop er op. Zo nemen ze veel minder plaats in
  • Sluit de zak goed af en zet hem niet te vroeg aan de weg: niet vóór 22.00 uur 's avonds vóór de dag van inzameling en uiterlijk om 7.30 uur op de dag van inzameling, op dezelfde plek waar u normaal uw m minicontainer of huisvuilzak neerzet
  • Bewoners van hoogbouwlocaties kunnen de afvalzak vóór het complex aan de openbare weg neerzetten

 

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
20 gr.
windkr. 2