WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Emile Bakker in DB fractie
Wijdemeren, vr 25 juni 2010

Volgende week, op 1 juli, wordt de gemeenteraad gehouden. Emile Bakker zal dan als achtste fractielid van de negentallige DB fractie worden beëdigd.


Emile Bakker, WADW en DB.

Eigenlijk worden er twee raadsvergaderingen gehouden op 1 juli. Om acht uur begint een raad die zich buigt over de geloofsbrieven van Emile Bakker, de WADW actievoerder die de DB fractie komt versterken. Nu heeft die fractie twee vacatures op de negen te bezetten zetels. Dat wordt o.a. veroorzaakt doordat Gert Zagt en Jaap van Waveren zijn toegetreden tot het college en daarmee uit de raad zijn.

Co de Kloet in zicht

Emile Bakker staat op nummer 13 van de lijst. De nummers 11 (Tijs Hooijer) en 12 (Adriaan Doets) hebben hun beurt voorbij laten gaan. Na Emile Bakker staat Krijn Spaan op nummer 14. Nummer 18, Co de Kloet, komt in zicht, omdat men nu in het gebied komt van kandidaten die weliswaar op de lijst staan als lijstduwer, maar die nooit de intentie hebben gehad om de raad in te gaan.

Tweede Raad

Om half negen begint een tweede raadsvergadering. Dan zijn de geloofsbrieven van Emile Bakker inmiddels onderzocht en kan hij (na goedkeuring) de eed afleggen en zijn zetel innemen, waarmee DB nog 1 zetel moet vullen om op sterkte te zijn.

bron
WWK
foto
WADW
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
25 gr.
windkr. 2