WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Wegwerkzaamheden
Wijdemeren, wo 30 juni 2010

In Nederhorst is vertraging opgetreden in het werk op het kruispunt Meerhoeklaan Randweg. In Kortenhoef is het stopverbod op de Parklaan tijdelijk opgeheven.

persbericht

Wegwerkzaamheden Wijdemeren

In Nederhorst den Berg is vertraging opgetreden in het rioleringswerk op het kruispunt Meerhoeklaan Randweg en op de Overmeerseweg 97 129. In Kortenhoef is het stopverbod in de Parklaan tijdelijk opgeheven.

Kruispunt Meerhoeklaan Randweg

Door de rioleringswerkzaamheden is de start van de herinrichting van het kruispunt Meerhoeklaan - Randweg in Nederhorst den Berg vertraagd. De werkzaamheden vinden nu vóór de bouwvakvakantie plaats en zijn op 23 juli gereed. Tijdens het werk is het kruispunt toegankelijk. De werkzaamheden veroorzaken echter wel verkeershinder.

Overmeerseweg 97 129

Het vervangen van het riool op de Overmeerseweg 97 129 is uitgesteld, omdat de gemeente eerst onderzoekt of en wanneer vervanging en mogelijk verplaatsing van het riool nodig zijn. Naar verwachting is het onderzoek eind 2011 gereed; aan de hand hiervan wordt het vervangen van de riolering nader bezien.

In de tweede helft van 2010 rondt de gemeente de schoonmaak- en inspectiebeurt van het riool in de wijk Overmeer-Zuid af. In 2011 onderzoekt de gemeente of het riool in Nederhorst den Berg nog voldoet aan de hedendaagse eisen.

Parklaan Kortenhoef

De nieuwbouw van het ouderencentrum in Kortenhoef, op de plek van het vroegere Oudergaard, is in volle gang. Vanwege de auto’s en busjes van de bouwvakkers, is rond de Kerklaan een parkeerprobleem ontstaan. Dit leidt tot gevaarlijke situaties.

Op verzoek van de politie, en om een veilige situatie te bewerkstelligen, verwijdert de gemeente deze week het stopverbod langs de Parklaan - Westzijde. Hierdoor ontstaat tijdelijk extra parkeergelegenheid. Zodra de bouw is afgerond, wordt het stopverbod weer ingesteld. De gemeente ervaart deze omstandigheden niet als ideaal, maar kiest met deze maatregel voor veiligheid.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
28 gr.
windkr. 2