WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Geen vaart over de Vaart
Kortenhoef, wo 30 juni 2010

Ben Raven uit Kortenhoef is bevreesd dat de vaarplannen over de 's-Gravelandse Vaart in het geniep verder worden voorbereid. Hij ziet er niets in.

ingezonden brief

Een knip op het water

Het is verraderlijk stil omtrent de plannen van het varen in de vaart. Meestal als je niets hoort worden op de achtergrond de plannen uitgewerkt, en dan zo stil dat de plannen straks in een keer bekend worden gemaakt. En het zal mij dan niets verbazen dat er al veel beslissingen genomen zijn waar de bewoners aan de vaart niet blij mee zullen zijn.

Als je nu op een mooie zomeravond langs de 's-Gravelandse vaart fietst of loopt, dan is het een bijzonder mooi gezicht om de mooie walkanten te bewonderen. Het is een prachtig gezicht. Zelfs de waterlelies zijn weer volop terug in de vaart. Je moet er toch niet aan denken dat er straks een "schoeiing" van milieuonvriendelijk tropisch hardhout langs de vaart geslagen wordt, want dat moet wel gebeuren om de kanten bestand te maken tegen golfslag, en die golfslag gaat er zeker komen als er straks hordes sloepen en andere vaartuigen door de vaart stomen.

Als ik als bewoner aan de vaart zou wonen, dan zou ik met de medebewoners de handen in elkaar slaan, om te voorkomen dat de vaart wordt opgesteld voor doorgaand vaarverkeer. Om te beginnen moeten de mensen die dit verzonnen hebben op voorhand aansprakelijk worden gesteld voor schade aan de funderingen van de woonhuizen aan de vaart, veroorzaakt door intensief vaarverkeer.

Daarom lijkt mij een knip op het water zinvoller dan een knip op de Smidsbrug. De knip op het water komt dan op het kanaal met maar een richting. Op naar het Hemeltje en de Wijde Blik. En gebruik het uitgespaarde geld maar voor beter openbaar vervoer.

Ben Raven
Kortenhoef

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
28 gr.
windkr. 2