WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
NatMon: Peil legaal verhoogd
's-Graveland, wo 12 mei 2010

Op de website van Natuurmonumenten staat dat het waterpeil in een deel van de Horstermeer volkomen legaal is verhoogd.

De Republiek Horstermeer claimt dat het waterpeil in de polder illegaal verhoogd zou zijn. Op de website van Natuurmonumenten staat een klein berichtje in reactie op die bewering.

Onder de kop "Geen illegale peilverhoging" ontkent Natuurmonumenten, in een bericht dat gisteren op hun website werd geplaatst, dat het waterpeil in de Horstermeer illegaal verhoogd zou zijn.

In 1996 en 1999 heeft Natuurmonumenten vergunningen gekregen voor twee hoogwaterzones in het gebied van 120 ha dat door Natuurmonumenten beheerd wordt. Het peil rond het Nera gebouw is volgens Natuurmonumenten al in 1986 verhoogd om het gebouw minder toegankelijk te maken voor onbevoegden.

Om kort te gaan, er is niets mis met het waterpeil in de Horstermeer, aldus Natuurmonumenten. Op de website van Natuurmonumenten is ook een Dossier Hosrtermeer te vinden.

Handhavingsbrief

In de krant stelt de heer Korrel van het Dagelijks Bestuur van AGV vandaag dat er door AGV een handhavingsbrief naar Natuurmonumenten is gezonden. Dat roept de vraag op wat de aanleiding was om die brief naar Natuurmonumenten te sturen. Dat wordt alleen gedaan als er een overtreding is waartegen opgetreden moet worden. Als het niet om de waterpeilen gaat, waar ging dat dan om. Een vraagje voor onze volksvertegenwoordigers bij AGV?

Dossier Horstermeer

bron
natMon
foto
---
auteur
Rik JUngmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen
8 gr.
windkr. 3