WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
VVD: Houdt OV in Stand
Wijdemeren, vr 2 april 2010

De VVD Wijdemeren doet eem dringende oproep aan de busmaatschappijen om het openbaar vervoer in stand te houden.

Op 14 januari hield de VVD over dit onderwerp een politiek café in De Fuik.

ingezonden brief

VVD Wijdemeren

Aan de directies van de vervoersmaatschappijen in Nederland

Laatste oproep: Breek het OV in Wijdemeren niet af

Geachte directie,

De provincie Noord Holland is bezig de concessie voor de verzorging van het openbaar vervoer in het Gooi opnieuw aan te besteden.

Er worden door de provincie minimumvarianten van buslijnen gevraagd. U kunt deze in uw aanbieding aanvullen met meer dienstverlening. Dat kan zijn door meer lijnen aan te bieden, maar de dienstverlening kan ook op andere manieren worden uitgebreid.

In Wijdemeren maken wij ons grote zorgen over de mogelijke afbraak van de OV voorzieningen in onze kernen. De burgers van Wijdemeren hebben de provincie opgeroepen om hun plannen te veranderen. De provincie wilde dat niet.

Waar maken wij ons zorgen over:

  • In Loosdrecht is buslijn 104 nu een halfuursdienst. De minimumvariant gaat uit van een uursdienst. Dit is voor de Loosdrechtse inwoners een ernstige verslechtering van de dienstverlening, zeker in de ochtend- en avondspits. Het is ook zeer te betwijfelen of  uursdienst in de spits het vervoersaanbod aankan.
    .
  • In ’s-Graveland gaat lijn 105 van Bussum naar het Noordereinde met als eindpunt het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten en gaat niet meer zoals nu door naar het station in Hilversum. Het eindpunt is vanuit het centrum van Kortenhoef een wandeling van minstens 2 kilometer.
    .
  • Lijn 106 verbindt nu nog Nederhorst den Berg met Weesp en Hilversum. Ook die lijn wordt gehalveerd. Er blijft alleen een verbinding met Weesp over. Dit terwijl veel scholieren deze lijn nodig hebben om op hun scholen in Hilversum te komen. Daarnaast is de de verbinding die via de 201 langs de Horstermeer, de Zuwe en de Kortenhoefse dijk via Kortenhoef en 's-Gravenland verbinding geeft met Hilversum.Omdat lijn 105 ook verdwijnt, lijkt het er op dat er in het geheel geen verbinding meer is met Hilversum  Het is een buslijn waarop, volgens "kenners" regelmatig extra bussen ingezet moeten worden vanwege het grote aanbod.

Wij roepen u op om onze zorgen serieus te nemen: Handhaaf de huidige buslijnen in uw aanbieding.

Wij vragen uw reactie op bovenstaande punten.

Met vriendelijke groeten,

Bestuur en Fractie VVD Wijdemeren.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
10 gr.
windkr. 4