WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Reacties op Herenweg
Wijdemeren, vr 2 april 2010

Wij ontvingen gisteren flink wat reacties op de aangekondigde afsluiting van de Herenweg. Wij bedanken de lezers daarvoor.

Gisteren, op 1 april, stond in de WWK een artikeltje waarin werd aangekondigd dat de Herenweg afgesloten zal worden om het wild in Wijdemeren ruim baan te geven. Op dat artikel werd flink gereageerd door u, onze lezer.

Noordereinde als wildpassage

Sommige reacties beperkten zich tot een smiley of een snaaks "1 april!!'. Anderen waren uitgebreider in hun reactie. Zo stelde Martin Vuyk voor om ook een deel van de bebouwing langs de Herenweg te slopen, waaronder het huis van Joost Boermans en Nadja Jungmann. Onderdak had hij ook al voor hen bedacht. Een appartement in Nadjade. Emile Bakker werd laaiend enthousiast over de geopperde wild passage. Hij pleitte ervoor om ook het wild van de 's-Gravelandse buitenplaatsen ruim baan te geven en daartoe het Noordereinde af te sluiten, om zo de gewenste wildpassage te realiseren.

Nijlpaard

Herman Stuijver, de journalist van de lokale bladen reageerde ook. Hij kon het Herenwegverhaal zeer waarderen. Zelf had hij in de WieWatWaar een leuke 1 aprilgrap gepubliceerd. Hij kondigde de vrijlating van een dwergnijlpaard in de Loosdrechtse Plassen aan. Dat dier zou de cabomba, de woekerplant in de Loosdrechtse Plassen, moeten gaan oppeuzelen om zo in de komende tijd van het probleem af te komen.

Hartelijk dank voor uw reacties. Altijd leuk om te merken dat de WWK gelezen wordt.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
10 gr.
windkr. 4