WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
OV: Geen geld, Wel gesprek
Wijdemeren, vr 18 juni 2010

Wijdemeren gaat in juli met Connexxion praten over de knelpunten in de buslijnen, ondanks het feit dat er geen geld meer is voor OV.

persbericht

Gemeente Wijdemeren en Connexxion om de tafel 

Op donderdag 17 juni heeft in het kader van het Provinciaal Verkeers- en Vervoersberaad Gooi en Vechtstreek een gesprek plaatsgevonden met gedeputeerde van Verkeer en Vervoer, Elisabeth Post. Het gesprek betrof de concessie Openbaar Vervoer Gooi en Vechtstreek.

Resultaat aanbesteding

De concessie Openbaar Vervoer Gooi en Vechtstreek is gegund aan Connexxion. Het gesprek met  gedeputeerde Post ging over de resultaten van de aanbesteding en de daaruit voortvloeiende specifieke knelpunten. Namens de gemeente Wijdemeren heeft Wethouder Abrahamse de zorg over het schrappen van lijn 106 van Hilversum naar Nederhorst den Berg onder de aandacht gebracht.

Gesprekken

Met gedeputeerde Post is de afspraak gemaakt dat er overleg plaatsvindt met alle gewestgemeenten, waaronder ook de gemeente Wijdemeren, over de ontstane knelpunten. Connexxion is hierbij ook aanwezig. Uitgangspunt is dat oplossingen van knelpunten binnen het concessiegebied Gooi en Vechtstreek moeten vallen. Reden hiervoor is dat er geen extra financiële middelen meer beschikbaar zijn voor het openbaar vervoer in de Gooi en Vechtstreek. Naar verwachting vindt het overleg met provincie Noord-Holland, Connexxion en de gemeente Wijdemeren in de maand juli plaats.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
16 gr.
windkr. 3