WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
SMS Alert Asbest
Kortenhoef, vr 4 juni 2010

De politie gebruikt sinds enige tijd het middel sms om de burger om hulp te vragen of te alarmeren. Dat middel moet nog ietsje verfijnd worden.

Asbest

Gisteren rond het middaguur ontvingen wij in Kortenhoef een sms dat wij binnen moesten blijven en ramen en deuren gesloten moesten houden. Er was een brand gaande waarbij asbest vrijkwam. Buiten was niets te zien. Geen rookontwikkeling of wat dan ook. Ik waagde mij schichtig even naar buiten omdat ik iets uit mijn auto nodig had. Gauw weer velig naar binnen. Om 12.17 kwam er een tweede sms. De brand was ergens in HIlversum, op een mij onbekend adres dat mij vrij ver weg leek. Een derde sms "kust veilig" kwam tot nu toe niet. U begrijpt, wij blijven binnen zitten met ramen en deuren gesloten. Wachten op de derde sms.

Madrid

Staat dit geval op zichzelf? Niet helemaal. Wij waren onlangs met vakantie zoals velen van u geconstateerd hebben. Op 31 mei om kwart voor drie kregen wij ook een sms van de politie. Of wij uit wilden kijken naar een rode Daihatsu. Met alle plezier natuurlijk. Vanuit bovenverdieping van de de toeristenbus in het drukke verkeer in Madrid, waar wij op dat moment in zaten, hebben wij de Daihatsu niet gezien. Later kregen wij een tweede sms dat de auto gevonden was.

Alle gekheid op een stokje. Het is een prima hulpmiddel lijkt ons, al leidde het gisteren tot een wel wat erg ruime en langdurige waarschuwing in de hele regio.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
22 gr.
windkr. 2