WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Levensgevaarlijke Weg
's-Graveland, do 3 juni 2010

De 's-Gravelandsevaartweg, langs de Intratuin, Krijn Spaan en Ome Joop wordt vanaf 14 juni twee weken afgesloten en heringericht.

De afsluiting van de weg was aanleiding voor Theo Reijn (CDA) om aan het college te vragen of de werkzaamheden uitgesteld kunnen worden, omdat juist deze maanden de topomzetten bij de kwekerijen gedraaid worden. Ook was hij ontevreden over de communicatie met de betrokken bedrijven, die pas door de plaatsing van borden op de hoogte kwam van de geplande afsluiting.

Levensgevaarlijk

Wethouder Gerard Abrahamse (VVD) probeerde zijn antwoord eerst vanuit de wethouders-dugout met luide stem aan de raad te laten weten. Toen dat niet echt lekker ging, nam hij plaats achter de microfoon. Hij maakte duidelijk dat uitstel van de werkzaamheden volstrekt onverantwoordelijk is. De weg is zeer smal, bovendien zitten er gaten in en loopt hij langs water. En hij is niet ingericht als 60 km weg. Om kort te gaan, de weg is volgens de wethouder levensgevaarlijk en moet daarom direct aangepakt worden. Wel zal de weg op zaterdag en zondag open zijn als pleister op de wonde.

Petunia's

Daar hoorden de raad en de toehoorders toch wel van op. Dus..., er ligt tussen Loosdrecht en 's-Graveland een weg die levensgevaarlijk is. Toch maar geen plantjes voor de tuin kopen dan maar? Je gaat je leven toch niet wagen voor een paar petunia's en geraniums.? Toch?

Of had Theo Reijn hier gelijk toen hij het antwoord van de wethouder bestempelde als "klinkklare onzin". Die uitdrukking werd door DB fractievoorzitter René Voigt overigens direct herkend als een nieuw geluid vanuit het CDA, omdat die partij nu in de oppositie zit. Hij was het wel eens met Reijn en vond dat het werk wel uitgesteld kon worden.

De wethouder hield echter voet bij stuk. De veiligheid was hier in het geding. Dus moet het werk zo snel mogelijk doorgaan.

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
22 gr.
windkr. 3