WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Het Paard van Troje
Wijdemeren, wo 30 juni 2010

Cor Koster leest dat Werkaandeweg.nu vorig jaar verantwoordelijk was voor een dramatische stijging van het aantal bezwaarschriften. Hij betreurt dat.

ingezonden brief

Niet ontvankelijk

Er zijn vorig jaar 428 bezwaarschriften ingediend, veel meer dan in de voorafgaande jaren, toen dat aantal omstreeks de 150 lag. Nog opvallender is het grote aantal bezwaarschriften dat "niet ontvankelijk" werd verklaard. In vorige jaren was dat omstreeks 10% van het totaal; nu was dat 41%.

De Bezwaarschriftencommissie schrijft in haar jaarverslag dat het verschil verklaard kan worden uit het grote aantal bezwaarschriften met betrekking tot de reconstructie van het Noordereinde, maar geeft niet aan wat er aan die bezwaarschriften mankeerde. De regels zijn echter simpel: je moet belanghebbende zijn, je moet zeggen waartegen je protesteert (een besluit of een voorbereiding daarvan), je moet dat binnen een bepaalde tijd doen, en je moet redenen hebben.

Veel mensen hebben zich kennelijk laten opjutten door "Werk aan de weg. NU!". Via dat actiecomité zijn een kleine 200 "zienswijzen" met bezwaren ingediend. Bijna allemaal zijn ze wegens vormfouten van tafel geveegd: niet ontvankelijk. Is dat erg? Ja, natuurlijk!

Ik vind het uitermate misselijk dat zo'n actiecomité op zo grote schaal misbruik maakt van onze democratische mogelijkheden om bezwaar aan te tekenen tegen een overheidsbesluit. Dit kost de gemeente heel veel tijd en handenvol geld en dient geen enkel doel, behalve dan "gemeentetje pesten". Wat ik vooral niet begrijp is dat zo'n comité er niet voor zorgt dat die bezwaren gewoon ontvankelijk zijn. Dat is simpel genoeg. Nu hebben een paar honderd mensen moeite gedaan voor niks, al is het alleen maar een handtekening zetten onder een door anderen samengesteld schotschrift. Als je bezwaar terzijde wordt geschoven, bereik je namelijk niets, of zelfs het tegendeel van wat je beoogt. Het is veel beter om één goed gefundeerd bezwaarschrift in te dienen dan honderden losse flodders.

Misbruik maken van de democratie... Niet in staat zijn betrokkenen een goed onderbouwd bezwaarschrift in handen te geven... Dat is dus WadW! Het eerste zou je "slim" kunnen noemen; het tweede is gewoon dom.

Er lijken meer kwalijke ontwikkelingen te zijn bij dat WadW-clubje. Ik had aanvankelijk best wel waardering voor hun inspanningen, maar nu lijkt het alsof ze bezig zijn de gevestigde politieke partijen te infiltreren om op die manier hun "idealen" te verwezenlijken. Belangenverstengeling ligt op de loer, waarschuwde Hannie Humme onlangs. Ik denk dat het veel erger is. Ik denk dat er een coup gepleegd wordt. Men wil koste wat het kost iets bereiken en schuwt daarbij geen middelen. Het is te hopen dat de politieke partijen weten wat ze binnengehaald hebben.

Ooit gehoord van het Paard van Troje?

Cor Koster
Nederhorst den Berg

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
28 gr.
windkr. 2