WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Bedrijven Bereikbaar!
Kortenhoef, vr 4 juni 2010

De 's-Gravelandsevaartweg gaat niet compleet dicht, zoals wethouder Abrahamse tijdens de raad van gisteren mededeelde. Dat liet Ome Joop ons weten.

Voor als u niet verder leest dan hier: De kwekerijen aan de 's-Gravelandsevaartweg (Intratuin, Krijn Spaan en Ome Joop) blijven gewoon bereikbaar, ook als er tussen 14 en 28 juni aan de weg wordt gewerkt. Juist in deze weken maken zij de omzet die hun jaar goed moet maken.

Verwarrend

De afsluiting van de 's-Gravelandsevaartweg op 14 juni voor twee weken blijkt omgeven te zijn met verwarrende berichten en slechte communicatie. Eveline Welle, van kwekerij Ome Joop nam contact met ons op omdat het bericht over de afsluiting van de weg volgens haar niet klopte. Gisteren liet wethouder Abrahamse in de raad weten dat de bedrijven aan de 's-Gravelandsevaartweg niet bereikbaar zullen zijn van 14 tot 28 juni. Alleen in het weekend zijn de bedrijven bereikbaar, aldus de wethouder. De veiligheid van de levensgevaarlijke weg gaat boven het belang van de bedrijven, aldus de wethouder gisteren.

Onderzoek

Eveline Welle vertelde ons wat er eerder gebeurde. Er kwamen klanten bij haar aan de kassa, die haar vertelden dat de weg m.i.v. 14 juni afgesloten zou zijn. De klanten hadden dat gelezen op borden die de gemeente had geplaatst. Eveline pakte haar auto en ging op onderzoek uit. De klanten bleken gelijk te hebben. Zij nam contact op met collega Intratuin. Daar bleek men ook van niets te weten.

Gewoon bereikbaar

Later kreeg zij een brief van de gemeente waarin de afsluiting en de werkzaamheden werden aangekondigd. In die brief staat, in tegenstelling tot wat de wethouder gisteren verklaarde, dat de kwekerijen bereikbaar zullen zijn en blijven vanaf de N201, de Vreelandseweg. Er staat letterlijk: "De tuincentra nabij de N201 zijn enkel bereikbaar via de N201, Zuidereinde en Vreelandseweg."

De gemeente verklaarde zich bij navraag niet bereid om omleidingsborden naar de bedrijven te plaatsen, maar zou zelfgemaakte en geplaatste borden wel gedogen. Intratuin heeft daarom inmiddels al nette borden gemaakt die geplaatst zullen worden. De meest ingrijpende werkzaamheden zullen plaats vinden nabij het industrieterrein De Zodde in Oud Loosdrecht.

Commuincatieprobleem

De wethouder trachtte gisteren de kritiek van Theo Reijn (CDA) op de afsluiting te ontzenuwen door te stellen dat de bedrijven in het weekend bereikbaar zullen zijn. Veel beter was het natuurlijk geweest als hij uit de brief van zijn eigen gemeente had geciteerd en had verklaard de bedrijven helemaal niet afgesloten zullen worden, maar bereikbaar zijn vanaf de N201. Ook de kritiek die Theo Reijn gisteren uitte op de communicatie lijkt gerechtvaardigd.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
22 gr.
windkr. 2