WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Jeugdschaak Wijdemeren
Wijdemeren, zo 4 april 2010

Op 5 juni vindt het eerste officiële Wijdemeerse jeugdkampioenschap schaken voor jeugd van 6 tot 20 jaar plaats op het terrein van SV 's- Graveland.

ingezonden bericht

Geachte redactie,

Hierbij een belangrijk nieuwtje voor de Wijdemeerse jeugd, deels om het probleem van: in ons dorp is geen moer te beleven (leeftijdscategorie 15-20) tegen te gaan, deels ook omdat ik besloten heb voor mezelf te gaan beginnen.

Wijdemeers Jeugdkampioenschap Schaken

Op 5 juni vindt het eerste officiële Wijdemeerse jeugdkampioenschap schaken plaats op het terrein van SV s Graveland. Kinderen van 6 tot en met 20 jaar, welke regelmatig achter de 64 velden zitten en het schaken ook zo'n boeiende sport vinden mogen zich, indien zij in de gemeente Wijdemeren wonen, inschrijven. Het betreft een 9 rondig toernooi volgens het Zwitsers systeem (Mensen worden gekoppeld aan andere tegenstanders die ongeveer net zo veel punten gescoord hebben in de voorgaande rondes). Er wordt met klok gespeeld, men krijgt 20 minuten bedenktijd per persoon, per partij. Dat lijkt weinig, maar de meeste kinderen zetten binnen 5 seconden en dan kan je dus 12x20= 240 zetten doen. Geen enkele partij heeft dat echter ooit gehaald, dus de tijd zal geen probleem vormen, maar als je je inschrijft moet je er wel rekening mee houden dat je een hele zaterdag van huis bent. Er is overigens voor 9 juni gekozen omdat dan het voetbalseizoen ten einde is en het wk voetbal nog niet is begonnen.

Goois jeugdkampioenschap

Het is de bedoeling later dit jaar ook elders in het gooi jeugdkampioenschappen te houden, maar de meeste clubs willen eerst zien hoe de interesse van de jeugd is en wat de evt. verwachtingen kunnen zijn in hun dorp/stad. Wijdemeren krijgt dus de primeur en is tevens een testcase voor verenigingen elders.
Als alles gaat lopen zoals ik hoop dan is het de bedoeling in het najaar of aan het eind van het jaar de kampioenen tegen elkaar te laten strijden om het Goois jeugdkampioenschap.

Er wordt gespeeld in poules, afgestemd op leeftijd, in de leeftijdscategorie 15-20 wordt een extra prijs verloot. Daarnaast mogen we gebruik maken van een trapveldje, maar wie weet kunnen we een keeper bereid vinden in de pauze strafschoppen te keren. Dit hangt echter van een aantal dingen af, derhalve kan ik u op dit gebied nog niets beloven.

Eten en drinken: In de kantine van sv 's Graveland is van alles te koop, ik hoop spa&fruit als sponsor te krijgen, maar sowieso zal ik er voor zorgdragen dat deze lekkere frisdrank in de kantine te koop is. Daarnaast zullen er soep en broodjes worden verkocht en ook de frituur kan aangezet worden. Het in de zaal nuttigen van eigen eten/drinken is voor zover ik weet niet toegestaan.

Mocht je je in willen schrijven, mail dan de volgende gegevens naar
Pkreuning at online.nl:
Naam:
Leeftijd:
Woonplaats:
Telefoonnr./emailadres:
Indien van toepassing een opgave van welke schaakvereniging u of uw kind lid is.

Geen email?
Geen probleem, u kunt ook bellen met Patrick, 035-8795195 of stuur een briefje naar Patrick Kreuning, Herenweg 111, 1244PZ, Ankeveen.

Schaaklessen: Momenteel wordt er voor de jeugd nog nergens schaakles gegeven binnen de Wijdemeerse grenzen, maar ik hoop dit najaar een cursus te volgen en dan meteen te starten met het geven van lessen. Dit kan individueel, bij mensen thuis, in groepjes bij u thuis of bij mij thuis, momenteel ben ik nog aan het verbouwen en herinrichten, maar straks is hier op de Herenweg een prachtig schaakleslokaal.

Mocht u of uw kind vooraf wat willen studeren, via de website schoolschaakwijdemeren.tk kunt u boeken te leen vragen.
Uiteindelijk is het de bedoeling schaaklessen te gaan verzorgen, prive of in groepsverband, ook op scholen, ik moet nog een hoop mogelijkheden bekijken, ook schaakles geven via internet blijkt mogelijk, dus als uw kind wilt leren schaken, heb dan nog een paar maanden geduld en dan kan het schaakfestijn losbarsten.

Ook voor vragen kunt u bij mij terecht via eerder genoemde opties.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
nattig
8 gr.
windkr. 3