WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Plassenschap: twijfel over Tax
Loosdrecht, do 17 juni 2010

Dat het Plassenschap belasting wil gaan heffen voor de Loosdrechtse Plassen staat ook in Binnenlands Bestuur, het blad voor bestuurlijk Nederland.

Binnenlands Bestuur is een blad/website dat/die nieuws brengt over alles wat zich in het openbaar bestuur afspeelt. Vandaag staat op de website een artikel over de plannen van het Plassenschap om belasting te gaan heffen voor het gebruik van de Loosdrechtse Plassen.

Zo te lezen lijkt het een broos voorstel dat flinke kans loopt om voortijdig af te branden of te mislukken. Er wordt geconstateerd dat er geen draagvlak bij de burger is, maar ook niet bij de watersportorganisaties.

Tot de Hoge Raad

De Hiswa heeft al aangekondigd door te procederen tot aan de Hoge Raad. De secretaris van het dagelijks bestuur van het Plassenschap, de heer Broos, heeft grote twijfels. Het oude bestuur zou het tax-voorstel zonder meer aangenomen hebben denkt hij, maar hij betwijfelt of het nieuwe bestuur dat ook zal doen. Bovendien twijfelt ook hij aan de juridische houdbaarheid van het voorstel. En, hij is bang dat toeristen Loosdrecht gaan mijden als de belastingsticker is ingevoerd.

bron
Bin. Best.
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
20 gr.
windkr. 4