WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Wat vliegt daar?
Wijdemeren, do 17 juni 2010

Tot voor kort had de WWK een columnist, die onder het pseudoniem Putter opereerde. In de WieWatWaar is nu een Merel opgestaan.

Update 17-6-2010, 22.23: Er is een "Raaf" bijgekomen. Zie onderaan.

In De Zijlijn

Wat vliegt daar?

Putter (Co de Kloet) liet ons na de verkiezingen weten dat hij, al dan niet tijdelijk, zou stoppen met zijn gepeperde columns in de WWK en de Triangel. Het resultaat voor zijn kindje DorpsBelangen was immers binnen. Negen zetels in de raad van negentien. Bijna de absolute meerderheid. Wat had de DB-Godfather nog te wensen over?

Al snel bleek dat er toch nog wel wat te wensen over bleef voor de Kortenhoefse founding father van DB. Hij had graag ook een niet-Loosdrechtse DB-wethouder in het college gezien. Uit Kortenhoef, 's-Graveland, Ankeveen of desnoods uit Nederhorst. Als hij maar niet uit Loosdrecht, uit dat vemaledijde DBL kwam. Als bewijs dat DB na de verkiezingen niet is overgenomen door de Loosdrechters. Een super-DBL eigenlijk.

Het mocht niet zo zijn. Gert Zagt formeerde een Loosdrechts-Utrechts college met een Ankeveens randje eraan. Zeer tot verdriet en woede van Putter. Het was voor hem echter geen reden om Wijdemeren te trakteren op een gepeperde pennevrucht. Hij bleef in stilte mokken op de Dijk.

Gelukkig is er een nieuwe columnist opgestaan. Ook schrijvend onder een vogelnaam in de WieWatWaar (en misschien ook de andere bladen, maar die zien wij hier niet). Aangenaam, Merel is de naam.

Merel schreef al enkele malen een column, maar het duurt natuurlijk even tot je door hebt dat het om een vaste wekelijkse bijdrage aan de WieWatWaar gaat. Een heuse column. Dat lijkt nu toch het geval. De eerste vraag die natuurlijk rondwaart door Wijdemeren is : "Wie is Merel?"

Uit de Merel-column in de WieWatWaar van deze week valt een aantal zaken op te maken. Merel is regelmatig op de publieke tribune van de raadszaal te vinden. Hij leest de WWK. Hij is goed ingevoerd in de lokale politiek, want hij zet in zijn column van deze week Theo Reijn (CDA) en Felix Flameling (GL) met enkele pennestreken raak neer. Ook "de junior wethouder, die het werk van twee dames doet" wordt door Merel niet vergeten.

Wie is Merel? Stuur uw tips naar de WWK.

Specht

Update 17-6-2010, 22.23:

Beste Rik (Specht),

Je moet niet alles willen weten.. Laat Merel nou gewoon stukjes schrijven. Het is echt nodig dat iemand gepeperd commentaar levert op wat er in Wijdemeren gebeurt, zeker sinds Loosdrecht - dat nietige vissersdorp zonder eigen dorpscentrum - heel bestuurlijk Wijdemeren heeft overgenomen.

Cor Koster (alias Raaf)

bron
WWK
foto
---
auteur
Specht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
20 gr.
windkr. 4