WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Radiostilte in Commissie
Wijdemeren, wo 7 april 2010

Bij de commissie R en E werd vanavond met geen woord gesproken over het besluit van wethouder Betske van Henten om de portefeuille Dorpscentrum neer te leggen.

Het Dorpscentrum Oud Loosdrecht (DCOL) is een project dat zich in een fase bevindt waarbij twee onderwerpen van cruciaal belang zijn. Het draait om ruimtelijke ordening en om financiën. Vandaar dat wethouder Betske van Henten primair verantwoordelijk is voor het DCOL project en wethouder Gerard Abrahamse secundair. Onderwerpen met betrekking tot de ruimtelijke ordeningsvraagstukken van het Dorpscentrum worden behandeld in de commissie Ruimte en Economie. Vragen op dat gebied worden gesteld aan de wethouder van Ruimtelijke Ordening.

VVD en DB willen uitstel

In een persbericht maakte wethouder Betske van Henten vanmiddag bekend dat zij de portefeuille DCOL heeft neergelegd. Jaap van Waveren stelde 45 vragen over het DCOL, maar kon, volgens het persbericht, niet bij de beantwoording aanwezig zijn. Daarop besloten de VVD en DorpsBelangen samen dat de beantwoording van de vragen wel uitgesteld kan worden tot er een nieuw college is. Voor wethouder Betske van Henten was deze beslissing de druppel die de emmer deed overlopen, waarop zij haar bemoeienis met het DCOL staakte. Volgens het persbericht althans.

Stilte alom. Niets aan de hand.

Vanavond was de commissie Ruimte en Economie met, uiteraard, een prominente rol voor de wethouder van RO, Betske van Henten. Tot onze verbazing was het DB raadslid Jaap van Waveren wel aanwezig bij de commissievergadering. Hij bevestigde dat hij 45 vragen had gesteld. De commissie begint altijd met mededelingen vanuit het college. Te verwachten was dus dat de wethouder een mededeling te doen had over haar stap inzake het DCOL. Er kwamen wel wat mededelingen, maar niet over het DCOL. Het vragenuurtje dan. Er zal toch wel een commissielid zijn dat het persbericht heeft gelezen en van de wethouder wil weten hoe het zit met haar portefeuille DCOL, verwachtte uw redacteur. Niets van dat al. Geen vraag, geen opmerking, zelfs geen toespeling.

Persbericht klopt

Bij de toezeggingenlijst kwam een onderwerp aan de orde dat over het Dorpscentrum ging en dus werd er een vraag aan de wethouder gesteld. Zij beantwoordde die vraag keurig. Zekerheidshalve vroegen wij haar tijdens de schorsing van de vergadering of het persbericht wel juist was, of dat het weer ingetrokken was, omdat niemand er iets over had gezegd en zij de vragen inzake het DCOL gewoon beantwoordde. Zij bevestigde nogmaals de strekking en de inhoud van het persbericht.

Bevreemding

De indruk werd gewekt dat alle fracties en raadsleden onderling hadden afgesproken of opdracht hadden gekregen om niets over de kwestie te zeggen. En dat wekte de nodige bevreemding, want een portefeuille neerleggen doe je niet zomaar, zelfs niet als je demissionair bent. Daar geef je uitleg over. (In de oude raad tenminste wel, toen burgemeester Don Bijl de portefeuille Fortis neerlegde.)

Dossier Dorpscentrum Loosdrecht

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
19 gr.
windkr. 2