WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Van Henten stopt met DC
Oud Loosdrecht, wo 7 april 2010

Wethouder Betske van Henten heeft vandaag besloten om de portefeuille Dorpscentrum Oud Loosdrecht per direct neer te leggen.

Dossier Dorpscentrum Loosdrecht

persbericht

Wethouder Van Henten legt portefeuille Dorpscentrum neer

Wethouder Betske van Henten – Meijer heeft vandaag besloten om per direct de portefeuille Dorpscentrum Oud Loosdrecht neer te leggen.

Vanavond, woensdag 7 april, zou een besloten vergadering plaatsvinden van de commissie Ruimte en Economie. Deze stond gepland om de wethouder in de gelegenheid te stellen om mondeling vragen te beantwoorden over de stand van zaken rond het dorpscentrum. Een raadslid had 45 vragen ingediend over de op handen zijnde samenwerkingsovereenkomst met ontwikkelaar Heilijgers, die het nieuwe dorpscentrum moet gaan bouwen. Dit raadslid was niet beschikbaar op het vastgestelde tijdstip van de bijeenkomst. Wethouder Van Henten stelde vervolgens voor om, in overleg, de bijeenkomst enkele dagen later te houden, maar vanuit Dorpsbelangen en de VVD werd aangegeven dat de bijeenkomst uitgesteld moest worden tot na de benoeming van een nieuw college, dus zeker een maand later.

Van Henten: “Dit uitstel vind ik onverstandig. Het is één minuut voor twaalf. De samenwerkingsovereenkomst is na een zorgvuldig en langdurig proces tot stand gekomen. Evenals de bouwplannen die door een grote meerderheid van de raad werden gesteund. Verder uitstel vergroot het afbreukrisico en brengt de voortgang van het project in gevaar. Als portefeuillehouder kan en wil ik daar niet de verantwoordelijkheid voor dragen. Het is belangrijk dat het bouwplan met voortvarendheid wordt voortgezet om het raadsbreed gewenste dorpscentrum te realiseren.”

Voor de portefeuille Dorpscentrum Oud-Loosdrecht waren twee wethouders verantwoordelijk: Betske van Henten als primus, Gerard Abrahamse als secundus.
De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
19 gr.
windkr. 2