WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Voortgang N201
Wijdemeren, di 4 mei 2010

Een uitgebreid persbericht van de provincie Utrecht over het onderhoud aan de Vreelandseweg in het Utrechtse deel (vanaf Vreeland).

Verwarrende bebording

Wij reden de afgelopen dagen enkele malen over de N201. De berichten op de borden en de borden zelf waren drie keer uiterst verwarrend. Eén keer komend vanaf het Zuidereinde in 's-Graveland. Daar stond een hek met een verbodsbord richting de N201. Sommigen lieten zich afschrikken en keerden om. Anderen reden om het hek heen. Terecht. Er was niets aan de hand de N201 kon zowel links als rechts opgedraaid worden om je tussen het verkeer te voegen.

Gewoon doorrijden

Afgelopen zondag om 14.00 uur op weg naar Amsterdam over de N201. Voor de nieuwe rotonde stond dat de N201 stond in de berm een groot bord. "N201 afgesloten, Vinkeveen volg U" (rechtsaf Nederhorst den Berg in). Tja wat moet je dan? Je bent niet onderweg naar Vinkeveen, maar wel in die richting. Voor Amsterdam ook U volgen? Of niet? Uiteindelijk maar niet gedaan. Terecht. Op de terugweg van Amsterdam stond er weer een bord dat de N201 richting Hilversum afgesloten was. Niet dus....

persbericht

Voortgang van groot onderhoud op de N201

In de periode van 18 maart tot 22 mei voert de provincie Utrecht groot onderhoud uit op een gedeelte van de provinciale weg N201. Het betreft het gedeelte van de N201 tussen de kruising met de Rijksweg A2 (bij de Vinkeveense plassen) en de kruising met de N523 (provinciegrens Noord Holland).

De werkzaamheden van de provincie Utrecht zijn afgestemd op de werkzaamheden van Rijkswaterstaat die bezig is met de verlegging en verbreding van de A2. Hierbij ontvangt u informatie over de voortgang van de werkzaamheden in de laatste fase van dit groot onderhoud.

Werkzaamheden

Het oude asfalt wordt vervangen door twee nieuwe lagen asfalt en ook de detectielussen in het wegdek worden vervangen. Daarnaast worden alle verhoogde middenbermen vernieuwd, komt er bermverharding in de vorm van grasbetonstenen en wordt de wegverlichting vernieuwd en aangepast. Tijdens het groot onderhoud krijgt de weg ook een aangepaste, duurzaam veilige inrichting.

Voortgang

Op dit moment wordt gewerkt aan het gedeelte van de N201 tussen de kruising met Rijksweg A2 en de kruising met de Rijksstraatweg (N402). De werkzaamheden verlopen helemaal volgens planning. Zoals het er nu naar zal de verwachte einddatum van dit groot onderhoud, 22 mei, dan ook gehaald worden. Omdat ook de geplande werkzaamheden in het weekend van 23 t/m 25 april volgens planning zijn verlopen, hoeven er in het gereserveerde extra weekend van 14 t/m 16 mei geen werkzaamheden meer verricht te worden.

Hinder voor het verkeer

Het bovengenoemde weggedeelte is t/m 22 mei elke dag afgesloten van zondag tot en met zaterdag van 20:00 uur ’s avonds tot 06:00 uur de volgende ochtend. Overdag en in de weekenden is de weg open voor bestemmingsverkeer.

De bereikbaarheid tijdens de afsluiting is als volgt:

  • Het werk wordt zo uitgevoerd dat de verbinding tussen de Binnenweg en de Rijksstraatweg in stand blijft;
  • Loenersloot en Baambrugge zijn bereikbaar vanaf de Rijksweg A2 afrit nr. 3 via Abcoude.
  • Loenen is bereikbaar vanaf de Rijksweg A2, afrit nr. 5 via Breukelen en de N402.
  • Connexxion lijn 120 wordt tijdens de afsluiting doordeweeks (van 20:00 uur tot 6:00 uur) langs het werk geleid, met uitzondering van de avonden en nachten van 5 op 6 mei, van 10 op 11 mei en van 11 op 12 mei. Dan rijdt de bus vanaf 19.30 uur om via Rijksweg A2 naar Breukelen en vice versa. Tussen Breukelen en Loenen zullen dan pendelbussen rijden.

N.B. Fietsers ondervinden geen hinder van de werkzaamheden; zij kunnen gedurende de hele periode gewoon gebruik blijven maken van de fietspaden. Bij calamiteiten worden de hulpdiensten over de fietspaden geleid.

Omleidingsroute doorgaand verkeer

Het doorgaande verkeer op de N201 van/naar Vinkeveen – Hilversum wordt met behulp van borden omgeleid via de A2-A9-N236-N523 en/of de A2-N230-A27.

Overige hinder

Gedurende de gehele periode vinden er overdag nog bestratings- en kabelwerkzaamheden plaats naast de rijbaan. Voor elke rijrichting blijft overdag één rijstrook in gebruik. Het verkeer zal hier beperkte hinder van ondervinden. De gehele weg wordt vanwege deze werkzaamheden voorzien van een snelheidsbeperking van 50 km/uur.

Verder kan het verkeer enige hinder ondervinden van de werkzaamheden aan de verkeerslichten. Deze staan op dit moment met een timer ingesteld wat voor iets langere wachttijden kan zorgen. De verwachting is dat de verkeerslichten op korte termijn weer kunnen worden afgestemd op het verkeersaanbod.

Geen werkzaamheden op feestdagen

Er wordt niet gewerkt op de volgende (feest)dagen: 8 en 9 mei (Giro d’Italia), 13 mei (Hemelvaartsdag), 23 en 24 mei (Pinksteren).

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
11 gr.
windkr. 4