WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Sloepentocht 2010
Loosdrecht, ma 7 juni 2010

Op zondag 27 juni organiseert de stichting SLOEP de elfde SLOEPentocht rondom Loosdrecht.

persbericht

SLOEPentocht 2010
ERNSTIGE VERTRAGING MIJNDENSESLUIS, ’T HEMELTJE EN RAAISLUIS !
MEER MUZIEK DAN OOIT!

Op zondag 27 juni organiseert de stichting SLOEP de 11e SLOEPentocht rondom Loosdrecht.

Deze 11e editie belooft weer veel muziek en smullen; kortom een feestelijke tocht voor de bemanningen van zo’n 500 sloepen, bootjes, scheepjes en zelfs kano’s. Mede dankzij ruim 40 sponsoren is het onze vrijwilligers gelukt een goed programma voor de 11e SLOEPenTOCHT neer te zetten.

SLOEPENTOCHT, WAT IS DAT?

De SLOEPentocht is geschikt voor sloepen en andere kleinere vaartuigen met een maximale hoogte van 2.40 meter en een maximale diepgang van 1.80 meter. Het gaat er ons om dat u geniet van de ambiance en rust op het water en van heerlijke versnaperingen en de vele live-music-acts. Dus geen evenement voor herrieschoppers en ‘snelle jongens’.
Om optimaal te genieten van het aangeboden programma en gebruik te maken van de proeverijen wordt een SLOEPentochttas verkocht. In de SLOEPentochttas treft u het programmaboekje en diverse tegoed bonnen voor vier personen aan. Zij zijn goed voor zo’n 10 hapjes en/of drankjes p.p. Natuurlijk in de tas de inmiddels tot collector’s item verheven SLOEPentochtwimpel.
Langs de route passeert u 10 muziekpodia voor 13 muziekgroepen. Samen goed voor ruim 45 uur ‘live-music’! de podia zijn allen 4 tot 8 uur bemand. Hoe u ook vaart, links- of rechtsom, als u tussen 10.00 en 14.00 uur de plas via de Raaisluis of Mijdensesluis verlaat, heeft u alle tijd om de route te varen en mist u niets. Wilt u de waterfiles bij de Mijndensesluis voorkomen, probeer dan uw tocht bij de Raaisluis (’s-Gravelandsevaart) te beginnen.

THEMA & OPZET

Het thema voor de SLOEPentocht 2010 is: Ridders en Jonkvrouwen!
De vele muziekpodia zijn gesponsord ruim veertig ondersteunende sponsors. Ook de opbrengst van de SLOEPentochttas is een belangrijk middel om deze dag financieel te laten slagen.
Wilt u alles zien en meemaken, dan raden wij u aan de Sloepentas te kopen.
Vanaf vrijdag 18 juni verkrijgbaar à € 25,00 per tas (is maar € 6,25 p.p.!) bij Mijndensesluis en Vreeken Watersport, Oud-Loosdrechtsedijk 182 te Oud-Loosdrecht.

PRIJS

Voor de eigenaar of kapitein van de sloep c.q. boot die onze jury het mooist vindt en voldoet aan het thema, ligt een mooie prijs te wachten. De jurering vindt plaats in de sluis Het Hemeltje en wordt dit jaar gevormd door het team van de SLOEPvrijwilligers + medewerkers van het Kindertrefpunt Oud-Loosdrecht.
Slotfeest met de band Cartoon en de prijsuitreiking is om 19.00 uur op het schiereiland van de Gooise Watersportvereniging De Vrijbuiter, gelegen aan de eerste Plas.

Voor actuele informatie en bezetting van de podia: www.stichtingsloep.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
18 gr.
windkr. 2