WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Jagthuis: Twee Vleugels
Horstermeer, wo 28 april 2010

Eind mei vindt voor de zesde keer het JagthuisFestival plaats. Dit jaar is gekozen voor kamermuziek rond de Frans-Zwitserse componist Arthur Honegger.

persbericht

Bij het JagthuisFestival: twee vleugels

Eind mei vindt voor de zesde keer het JagthuisFestival plaats. Dit jaar is gekozen voor kamermuziek rond de Frans-Zwitserse componist Arthur Honegger.

Toen hij begin jaren 20 nog maar net in Parijs was, werd hij tot zijn eigen verbazing lid van de Groupe des Six: een zestal componisten die bijna dagelijks als vrienden met elkaar optrokken. Honegger was een beetje een buitenbeentje, hij kwam alleen zaterdags. En hoewel hij het gezelschap waardeerde duldde hij geen bezoek. In alle talen hingen er briefjes op zijn voordeur met ‘niet storen’, hij nam de telefoon niet aan en beantwoordde geen brieven. Wel speelde hij wekelijks een spelletje poker met o.a. Francis Poulenc.

De eerste dag van het JagthuisFestival staat in het teken van de Groupe des Six. Er worden werken gespeeld van Darius Milhaud, Francis Poulenc, Germaine Tailleferre en natuurlijk van Arthur Honegger. De uitvoering is in handen van Pianoduo Martijn en Stefan Blaak. De broers studeerden cum laude af aan de Messiaen Academie bij Fred Oldenburg en Pierre Ruhlmann. Ze wonnen diverse prijzen, o.a. bij het Prinses Christina Concours, de Rotterdamse Pianodriedaagse, Stichting Jong Muziektalent Nederland en het Concours Modern te Weimar. Ze treden veel op in Nederland (Concertgebouw, Vredenburg, De Doelen) en het buitenland (Oostenrijk, Frankrijk), zijn graag geziene gasten op festivals en hebben met veel plezier het programma voor deze eerste dag van het JagthuisFestival ingestudeerd. Vrijdag 28 mei, 20.15 uur.

Meer informatie is te vinden op www.jagthuis.nl.

JagthuisFestival – Arthur Honegger ‘le petit Suisse’: 28, 29 en 30 mei.
Reserveren via de website, per e-mail via stal@jagthuis.nl of telefonisch 0294-252609. De locatie van het festival is Het Jagthuis, Middenweg 88, Nederhorst den Berg (Horstermeer).

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
20 gr.
windkr. 3