WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Groot Onderhoud N201
Wijdemeren, ma 12 april 2010

Van 18 maart tot 25 mei voert de provincie Utrecht groot onderhoud uit op de provinciale weg N201 (Vreelandseweg). Een bericht over de planning.

persbericht

Voortgang en planning van groot onderhoud N201

In de periode van 18 maart tot 25 mei voert de provincie Utrecht groot onderhoud uit op een gedeelte van de provinciale weg N201. Het betreft het gedeelte van de N201 tussen de kruising met de Rijksweg A2 en de kruising met de N523. De werkzaamheden van de provincie Utrecht zijn afgestemd op de werkzaamheden van Rijkswaterstaat die bezig is met de verlegging en verbreding van de A2.

Werkzaamheden

Het oude asfalt wordt vervangen door twee nieuwe lagen asfalt en ook de detectielussen in het wegdek worden vervangen. Daarnaast worden alle verhoogde middenbermen vernieuwd, komt er bermverharding in de vorm van grasbetonstenen en wordt de wegverlichting vernieuwd en aangepast. Tijdens het groot onderhoud krijgt de weg ook een aangepaste, duurzaam veilige inrichting.

Voortgang

Omdat de werkzaamheden wat sneller zijn verlopen dan gepland, is de aannemer in fase 1 alvast begonnen met enkele werkzaamheden die gepland stonden voor fase 2. Op die manier kan ook wat eerder worden gestart met de werkzaamheden van fase 3.

Omleidingsroute doorgaand verkeer

Gedurende de hele periode van 18 maart tot 25 mei is er een omleidingsroute voor het doorgaande verkeer op de N201 tussen de kruising met de Rijksweg A2 en de kruising met de Gabriëlweg (N523). Dit verkeer wordt met behulp van borden omgeleid via de A2-A9-N236-N523 en/of de A2-N230-A27.

Hinder voor het verkeer

Tot 20 april:

Werkzaamheden N201 tussen de kruising met de N402 en de kruising met de Singel
Het bovengenoemde weggedeelte is tot 20 april elke dag afgesloten van zondag tot en met zaterdag van 20:00 uur ’s avonds tot 06:00 uur de volgende ochtend. Het doorgaande verkeer wordt in deze periode omgeleid (zie boven). Het bestemmingsverkeer (Vreeland) wordt langs het werk geleid door verkeersregelaars.

Van donderdagavond 15 april 20:00 uur tot vrijdagochtend 16 april 06:00 uur en van vrijdagavond 16 april 20:00 uur tot zaterdagochtend 17 april 06:00 uur is de weg volledig afgesloten in verband met asfalteringswerkzaamheden. Op 16 april wordt het bestemmingsverkeer overdag langs het werk geleid door verkeersregelaars.

Vreeland is in deze periode bereikbaar vanaf de oostzijde (N523); Loenen is bereikbaar vanaf de Rijksweg A2-N201-N402.

Van 21 april tot 25 mei:

Werkzaamheden N201 tussen de kruising met de A2 en de kruising met de N402
Het bovengenoemde weggedeelte is gedurende de hele periode elke dag afgesloten van zondag tot en met zaterdag van 20:00 uur ’s avonds tot 06:00 uur de volgende ochtend. Overdag en in de weekenden is de weg open voor bestemmingsverkeer met uitzondering van het weekend van 23 t/m 26 april. Het weekend van 14 t/m 18 mei is ingepland als reserveweekend voor als het niet lukt om de werkzaamheden in één weekend te klaren.

De bereikbaarheid tijdens de afsluiting is als volgt:

  1. Het werk wordt zo uitgevoerd dat de verbinding tussen de Binnenweg en de Rijksstraatweg in stand blijft;
  2. Loenersloot en Baambrugge zijn bereikbaar vanaf de Rijksweg A2 afrit nr. 3 via Abcoude.
  3. Loenen is bereikbaar vanaf de Rijksweg A2, afrit nr. 5 via Breukelen en de N402.
  4. Connexxion lijn 120 zal tijdens de afsluiting doordeweeks (van 20:00 uur tot 6:00 uur) omrijden via Rijksweg A2 naar Breukelen. In de weekenden zal deze buslijn beperkte hinder ondervinden van de afsluiting; de bus wordt dan langs het werk geleid.

N.B. Fietsers ondervinden geen hinder van de werkzaamheden; zij kunnen gedurende de hele periode gewoon gebruik blijven maken van de fietspaden. Bij calamiteiten worden de hulpdiensten over de fietspaden geleid.

Overige hinder

Gedurende de gehele periode vinden er zowel overdag als in de nacht bestratingswerkzaamheden plaats naast de rijbaan. Hierbij wordt er ook gefreesd. Dit kan enige geluidsoverlast veroorzaken. Voor elke rijrichting blijft overdag één rijstrook in gebruik. Het verkeer zal hier beperkte hinder van ondervinden. De gehele weg wordt vanwege deze werkzaamheden voorzien van een snelheidsbeperking van 50 km/uur.

Geen werkzaamheden op feestdagen

Er wordt niet gewerkt op de volgende (feest)dagen: 30 april (Koninginnedag), 5 mei (Bevrijdingsdag),
8 en 9 mei (Giro d’Italia), 13 mei (Hemelvaartsdag), 23 en 24 mei (Pinksteren).

Nadere informatie

Met vragen of voor nadere informatie over de werkzaamheden, de afsluiting en de omleiding kunt u contact opnemen met:
T          (030) 258 38 88 (infonummer wegwerkzaamheden provincie Utrecht)
E          wegwerkzaamheden@provincie-utrecht.nl

 

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
10 gr.
windkr. 4