WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Herinneringen Loosdrecht
Loosdrecht, vr 9 april 2010

Herinneringen uit de Loosdrechtse raad inzake het Dorpscentrum worden opgehaald door Wim van Oudheusden.

Ook in ons archief is nog wel e.a.a te vinden, ondanks het feit dat we nog niet samengevoegd waren:

Loosdrecht: geen dorpscentrum
D66: Dorpscentrum moet
Loosdrecht: Dorpscentrum dichterbij
Dorpscentrum: tekorten
Open Brief DBL

ingezonden brief

Het Dorpscentrum Oud-Loosdrecht blijft de gemoederen maar verhitten.

In de tijd dat het plan van Amstelland met name door toedoen van de PvdA (ik was fractievoorzitter en oppositieleider) met een kleine raadsmeerderheid op het allerlaatste nippertje werd verworpen, was het nog een graadje erger. Ook toen lag er een juridisch overeengekomen akkoord tussen omwonenden en ontwikkelaar, die daar toen terecht mee werd opgezadeld om er uit te komen. Ook dat werd door B(&W?) teruggefloten. Nu nam burgemeester Bijl die rol op zich.

De raad had de avond van tevoren telefonisch haar meerderheid gevonden en verraste het zittende CDA/VVD College volledig. Reden was een financieel open einde met vooral risico's aan de zijde van de gemeente.

De burgemeester trok in de hectische vergadering meteen al zijn politieke portefeuilles in en hamerde de vergadering zo snel af, dat wij als raad het woord niet eens meer kregen. Zo werd een motie van wantrouwen tegen de verantwoordelijke CDA en/of VVD wethouder voorkomen.

Daags erop bleek dat niemand van B&W het Dorpscentrum nog wilde oppakken en besloten alle 4 de fractievoorzitters gezamenlijk gratis de kar te gaan trekken. Zo zaten er ineens 4 fractievoorzitters op de stoel van B&W. Nadat zij Amstelland te kennen hadden gegeven, dat er geen cent compensatie te halen viel en er enkele andere plannen met ontwikkelaars in een prijsvraag waren uitgewerkt, werd de bal teruggegeven aan B&W. Daarna kwam Situs en kent u het verhaal verder van een grote claim en een wederom ingetrokken overeenkomst.

Ongekend, een stadhouderloos tijdperk in Loosdrecht.

Wim van Oudheusden
Nieuw Loosdrecht

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
15 gr.
windkr. 3