... ...
Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Dorpscentrum: tekorten?

Loosdrecht, 11 december 2001. In een artikel van Simone Stevens staat vanavond in de Gooi- en Eemlander dat de nieuwe fracties van de VVD en Dorpsbelangen denken dat het huidige gemeentebestuur van Loosdrecht de nieuwe gemeente Wijdemeren nog even snel gaat opzadelen met grote tekorten op het nieuwe dorpscentrum.

Op 19 december is in principe een extra raadsvergadering gepland in Loosdrecht om de plannen voor het dorpscentrum aan te nemen. De huidige VVD fractie in Loosdrecht is voor de plannen, maar de nieuwe fractie niet. Ernst Kasteleijn van de nieuwe fractie heeft samen met zijn fractiegenoten een gesprek gehad met burgemeester Jos Gieskens. Op basis van dat gesprek is hun conclusie dat de exploitatie van het nieuwe centrum niet sluitend zal zijn. De gemeente Wijdemeren zal daarvoor opdraaien.

Kasteleijn denkt dat er in het contract met de projectontwikkelaar, dat voor het eind van het jaar getekend moet zijn, boeteclausules staan die latere ontbinding onaantrekkelijk maken vanwege schadeclaims. Hij hoopt dat de oude raad tot inkeer zal komen als de begroting niet sluitend blijkt te zijn. Ook DB vindt dat het plan er op de valreep even snel wordt doorgejaagd. Ook vindt DB dat er weinig openheid is geweest over het plan.


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...