WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Expo Mantelzorgers
Loosdrecht, wo 12 mei 2010

Op 10 mei opende wethouder Joost Boermans de tentoonstelling Mantelzorgers in Beeld in het gemeentehuis in Loosdrecht.

persbericht

Tentoonstelling Mantelzorgers in beeld in Gemeentehuis Wijdemeren

Op 10 mei werd door heer J.H. Boermans, wethouder gemeente Wijdemeren de tentoonstelling Mantelzorgers in beeld geopend. Van 11 t/m 28 mei is deze tentoonstelling in de hal van het Gemeentehuis Wijdemeren te Loosdrecht te zien.


Wethouder Joost Boermans en Mia Vreeswijk van Versa.

De tentoonstelling heeft als doel het begrip mantelzorg in de regio bekend te maken. In deze serie foto’s wordt aan de hand van beelden uitleg gegeven over mantelzorg.

Nederland telt ruim 2,6 miljoen mantelzorgers. Steeds meer mensen zorgen voor een naaste, zij zorgen voor een gehandicapte zoon, dementerende moeder of bijvoorbeeld een ernstig zieke buurvrouw of - man. Deze zorg wordt mantelzorg genoemd. Mantelzorgers doen dit uit liefde of persoonlijke betrokkenheid. Mantelzorg begint vaak met een kleine handreiking en kan uitgroeien tot 24-uurs zorg. In de zorgsituatie thuis nemen mantelzorgers het grootste deel (80%) van de zorgverlening voor hun rekening en vormen daardoor een onmisbare pijler in de gezondheidszorg.

Versa Mantelzorgondersteuning (voorheen Steunpunt Mantelzorg) ondersteunt mantelzorgers in de regio Gooi en Vechtstreek in hun zorg voor de ander. Mantelzorgers kunnen terecht voor o.a. persoonlijke ondersteuning, informatie en advies, cursussen, gespreksgroepen, hulp en informatie over het PGB etc. Voor meer informatie over mantelzorgondersteuning kunt u contact opnemen met Mia Vreeswijk, consulent Versa Mantelzorgondersteuning, Neuweg 31, 1211 LV Hilversum, telefoon: 035 - 697 00 50 of kijken op www.versawelzijn.nl/mantelzorg

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen
8 gr.
windkr. 3