WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Flameling terug in Raad
Wijdemeren, vr 16 april 2010

Volgende week, op 28 april zijn er twee gemeenteraadsvergaderingen. Om 20.00 en om 21.00 uur. Dat blijkt uit de raadsstukken die vandaag kwamen.

In de eerste raadsvergadering worden nog enkele agendapunten met het oude college doorgenomen. Voorts wordt de heer M.A.P. Maasse (DB) als raadslid geïnstalleerd. Ook worden de geloofsbrieven van Felix Flameling (GL) onderzocht.

In de tweede raad wordt Felix Flameling benoemd tot raadslid van GroenLinks. Ook worden de fractieassistenten benoemd. Het coalitieakkoord wordt behandeld en de coalitiepartijen DB, VVD en D66 dragen hun wethouders voor.

Schenkkan helemaal weg?

De installatie van Felix Flameling is zeer verrassend. In de campagne was wethouder Nelleke Schenkkan de lijsttrekker van GroenLinks. Op dit moment bezet zij zowel de wethouderszetel als de raadszetel. GroenLinks heeft niet gecommuniceerd over een eventueel terugtreden van Nelleke Schenkkan en redenen daarvoor. Toch lijkt dat nu aan de orde te zijn, zoals te lezen is in de raadsstukken. De communicatie van GL was altijd al zwak (geen website), al trad er het laatste jaar een lichte verbetering op toen Felix Flameling toetrad tot die partij en zich met communicatie ging bezighouden.

Partijwisselingen


Felix Flameling GL

Felix Flameling heeft eerder voor twee andere partijen in een gemeenteraad gezeten. Hij was lid van de PvdA. Daarna werd hij lid van D66 waarvoor hij tot de herindeling in Nederhorst den Berg in de raad zat en aansluitend in de eerste raadsperiode van Wijdemeren, ook voor D66.


Nelleke Schenkkan (GL)

Nelleke Schenkkan begon haar politieke carriëre als raadslid van Algemeen Belang in de raad van 's-Graveland. Toen de herindeling naderde zag die partij in dat de rol van AB in het grotere Wijdemeren uitgespeeld zou zijn. Daarop maakte Nelleke Schenkkan de keus om over te stappen naar GroenLinks en voor die partij campagne te gaan voeren.

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik JUngmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
10 gr.
windkr. 3