WIJDEMEERSE WEBKRANT
BoekStart: Kinderen Lezen
Wijdemeren, di 27 april 2010

De gemeente werkt mee aan BoekStart, een leesbevorderingsproject voor zeer jonge kinderen en hun ouders uitgevoerd door de GGD en de bibliotheek.

persbericht

Gemeente verleent medewerking aan project BoekStart

De gemeente Wijdemeren verleent medewerking aan het project BoekStart. BoekStart is een leesbevorderingsproject voor zeer jonge kinderen en hun ouders, ontwikkeld door de Stichting lezen.

De provincie Noord-Holland financiert het project. De GGD en de bibliotheek geven er uitvoering aan.

Over Boekstart

BoekStart wil het lezen met heel jonge kinderen bevorderen. Dit vanuit de gedachte dat kinderen die al op jonge leeftijd in aanraking komen met boeken een voorsprong (op school) ontwikkelen waar ze hun hele leven voordeel van hebben. Om ouders te stimuleren hun kind voor te lezen stelt het project aan iedere nieuwe ouder een gratis BoekStartkoffertje beschikbaar. In een mooi koffertje zitten twee boekjes, een informatiefolder en een brief van de bibliotheek.

Start in september

Naar verwachting start het project in september. Vanaf dan ontvangen alle ouders tegelijkertijd met de uitnodiging voor het eerste bezoek aan het consultatiebureau een brief van de burgemeester met hierin een BoekStartwaardebon. Met deze bon kunnen zij het BoekStartkoffertje ophalen in de bibliotheek.
De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
18 gr.
windkr. 3