WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
JagthuisFestival 2010
Horstermeer, wo 14 april 2010

In het weekend van 28 tot en met 30 mei wordt door het Jagthuis in de Horstermeer het Jagthuisfestival 2010 georganiseerd, dit keer in het teken van Arthur Honegger.

persbericht

JagthuisFestival 2010: Arthur Honegger

In het JagthuisFestival 2010 staat  de kamermuziek van Arthur Honegger centraal. Het festival vindt plaats van vrijdag 28 mei tot en met zondag 30 mei 2010 in Het Jagthuis te Nederhorst den Berg. In drie dagen kan het publiek genieten van concerten, een tentoonstelling en heerlijke maaltijden in een Frans-Zwitserse sfeer. 

Het JagthuisFestival

Het JagthuisFestival is een jaarlijks terugkerend lentefestival met een ontdekkingstocht naar de kamermuziek van de vorige eeuw. Dit jaar is de keus gevallen op kamermuziek van Arthur Honegger. Vorige jaren stond Hongaarse kamermuziek centraal (2009), de altviool (2008), kamermuziek uit de jaren 20 (2007) en kamermuziek van Bohuslav Martinů (2006). In 2005 vond het eerste festival plaats met 20e eeuwse kamermuziek van Nederlandse componisten. Het festival vindt plaats in Het Jagthuis, gelegen midden in de Horstermeerpolder te Nederhorst den Berg. Deze concertzaal is een prachtig in stijl gerenoveerde stal, met veel daglicht en een mooi, Hollands uitzicht op het polderlandschap. De sfeer is er vriendelijk en ongedwongen.

Arthur Honegger (1892-1955)

Arthur Honegger begon zijn creatieve leven op een traditionele manier, namelijk met het schrijven van pianowerken, liederen en kamermuziek. De meeste kamermuziekwerken schreef hij voor zijn dertigste. Later schreef hij liever grotere werken omdat hij vond dat er te weinig belangstelling bestond voor kamermuziek! Honegger leefde niet lang genoeg om de revival vanaf de jaren 60 voor dit genre mee te maken. Al met al verschenen er toch meer dan 80 kamermuziekwerken van zijn hand.

Toegangskaarten en locatie

Voor het festival worden dagkaarten verkocht. Voor vrijdag is de prijs € 20, voor zaterdag € 60 en voor zondag € 55 per persoon per dag. De prijs is inclusief alle consumpties en maaltijden van die dag. Een passe-partout voor drie dagen kost € 125. Fietsers krijgen 10% korting.

Kaarten voor het JagthuisFestival zijn te bestellen via de website [www.jagthuis.nl] of door een e-mail te sturen aan stal at jagthuis.nl met daarin de vermelding van het aantal kaarten voor de gewenste datum. Tegelijkertijd kan het bedrag overgemaakt worden op ABN-Amro 43.46.94.541 t.n.v. Stichting Het Jagthuis Kamermuziek te Nederhorst den Berg. De kaarten liggen dan voor aanvang van het eerste concert gereed.

Locatie: Het Jagthuis, Middenweg 88, 1394 AM Nederhorst den Berg

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
14 gr.
windkr. 3