WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Conflict op Lokinschool
Ankeveen, wo 14 april 2010

Er is een conflict op de RK Joseph Lokinschool in Ankeveen. De enige mannelijke leerkracht zit al bijna een half jaar thuis. Ouders willen hem terug hebben.

De Lokinschool is de enige school in Ankeveen. De school maakt deel uit van de katholieke KAN-basisscholen (Kortenhoef, Ankeveen, Nederhorst den Berg). In november zette de onderwijzer een leerling hardhandig uit de klas. Het schoolbestuur schorste de leerkracht daarop en onderzocht de zaak. Dat leidde tot de conclusie dat er niet zo heel veel aan de hand was. Wat het bestuur betreft kan de onderwijzer, die al 38 jaar les geeft op de Lokinschool, dan ook terugkeren voor de klas. De G&E wijdt er vanmorgen een uitgebreid artikel aan.

Bestuur is arrogant

Een groep ouders van leerlingen uit groep zeven en acht vindt het niet voldoende om zonder meer over te gaan tot de orde van de dag. Zij willen dat het bestuur van de school eerst excuses aanbiedt aan de onderwijzer en hem in het openbaar van alle blaam zuivert. Het schoolbestuur, onder leiding van voorzitter Erik Jan Hennis, wordt door de groep ouders gewantrouwd. In de G&E van vandaag zegt één van de betrokken ouders: "We hebben twijfel over de oprechtheid van het bestuur en de directie. Ze willen van hem af."
De ouders hebben geprobeerd om in gesprek te komen met het bestuur. Dat reageert echter niet. De ouders hebben zelfs een aangetekende brief aan het bestuur gestuurd met een uitnodiging voor een gesprek. Ook daar kwam geen reactie op. De ouders noemen dit "ontzettend arrogant".

Op wintersport

De voorzitter van het schoolbestuur, Erik Jan Hennis, probeert de gemoederen te sussen. Hij stelt dat de leerkracht op dit moment ziek thuis zit. Hij denkt dat de onderwijzer dit jaar niet meer terug zal komen. Toch streeft het schoolbestuur er wel naar om hem terug te laten keren op school, omdat lesgeven zijn lust en zijn leven is. Het bestuur heeft de onderwijzer duidelijk gemaakt dat hij niet met zijn handen aan leerlingen mag komen. Gevraagd naar het feit, waarom hij niet op de aangetekende brief van de ouders reageerde, antwoordt Erik Jan Hennis dat hij op wintersport was en de brief pas gisteren onder ogen kreeg.

Meester Willem

De kwestie doet enigszins denken aan de "Meester Willem" affaire die begin 2005 de Curtevenneschool en Kortenhoef een maand lang op zijn kop zette. Die kwestie haalde toen de landelijke pers,

bron
WWK
foto
---
auteur
---
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
14 gr.
windkr. 3