WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Waar is de DBW top?
Wijdemeren, zo 2 mei 2010

Wim Kozijn roept DorpsBelangen op om netjes om te gaan met Co de Kloet. En hij raadt Co aan om leukere dingen dan de lokale politiek te gaan doen.

ingezonden brief

Bommetje of kras?

Co de Kloet is uit de vergadering van Dorpsbelangen gelopen en heeft in een brief te kennen gegeven zijn activiteiten voor deze partij te staken. Dat is opmerkelijk nieuws. Hij is namelijk niet zomaar een lid van een politieke partij, hij is de man die bijna dertig jaar een van de belangrijkste spelers in de roemruchte gemeentepolitiek van’s-Graveland is geweest en in zijn nadagen nog wethouder van Wijdemeren was.

Co was niet alleen een van de oprichters van Dorpsbelangen, hij was Dorpsbelangen. Natuurlijk  waren er naast hem ook anderen, maar hij was de smaakmaker in goede en slechte ideeën, in deugden en ondeugden. Door zijn gevoel voor publiciteit, zijn gave om scherp te kunnen debatteren en zijn feilloze, soms vileine pen maakten hem tot symbool van deze politieke partij.
En nu gaat Co door de achterdeur af. Zagt begrijpt niet waar het over gaat en kent de afspraken waar Co zich op beroept niet en voor de rest zwijgt iedereen.

Ik ben verbijsterd. Waar is Rene Voigt? Waar is Wiet van de Brink, de voorzitter? Ja, Henk de Kloet heeft met naamgenoot Co gebeld. Waarom zwijgen alle Dorpsbelangers? Ze denken toch niet dat het automatisch wel goed komt en dat bij Co na een poosje de boosheid wel over is. Zo zit hij naar mijn  mening niet in elkaar.

Je kan van mening zijn dat het wel eens tijd wordt dat Co ophoudt met zijn bemoeienissen met de gemeentepolitiek en dat hij niet zo opzichtig moet opkomen voor de belangen van een familielid, maar dan nog neem je fatsoenlijk afscheid van elkaar. Je laat je erelid en gouden spelddrager niet door de achterdeur vertrekken.

Achter het opstappen van Co gaat naar mijn oordeel iets anders schuil. Al die jaren was Co gezaghebbend in zijn partij en hij had de touwtjes in handen. Zijn rol is uitgespeeld en bij hem leeft het gevoel, vermoed ik, dat zijn partij  nu is gekaapt door Loosdrechters met wie hij geen enkele affiniteit heeft. Mensen die bovendien niet erg gevoelig zijn voor de opvattingen van Co de Kloet. Zijn woord is geen wet meer. De fusie tussen Dorpsbelangen Loosdrecht en Dorpsbelangen Wijdemeren heeft een dominante positie voor de Loosdrechters opgeleverd, ondanks het fractievoorzitterschap van Rene Voigt.

Mijn ongevraagde advies is: Co stop inderdaad met je politieke aktiviteiten. Je hebt genoeg andere leuke vormen van tijdverdrijf. Schrijf nog een mooi boek voor je kleinkinderen en laat het “geputter” aan anderen over.
Dorpsbelangen  en Co neem op een goede manier afscheid van elkaar en memoreer de goede en mooie dingen, de hoogte en dieptepunten. Vertel elkaar nog eenmaal hoe goed het was!

En Co, als je je politiek dakloos vindt kom dan gewoon terug waar je vandaan gekomen bent. Wordt met mij rustend lid van de PvdA.

Wim Kozijn
Kortenhoef
De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen
8 gr.
windkr. 4