WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
King-factor op Regenboog
Wijdemeren, za 1 mei 2010

Groep vijf van basisschool De Regenboog in Kortenhoef speelde ter gelegenheid van Koninginnedag een toneelstuk. De King-factor.

ingezonden bericht

Willem-Alexander wil niet meer!

“Nou, dan hebben we nu een probleem, ik wil alleen maar koning worden, als ik mijn zin krijg!” Met die woorden stampt onze kroonprins, gespeeld door Daan, het podium af. Dat is het begin van de ellende: Koningin Beatrix, gespeeld door Froukje, roept haar raadsheren bijeen om een oplossing te vinden. Na een lange vergadering komen die met het idee om King-factor te organiseren en zo een goede koning of koningin uit het land te benoemen.

Zo gezegd, zo gedaan, King-factor komt op de buis en het hele volk ziet de ene na de andere kandidaat langskomen. De een is echter te jong, de ander te streng, de volgende te gierig en een ander te verlegen. Allemaal worden ze afgekeurd door het volk en na afloop van de show is er nog steeds geen oplossing.

Het volk besluit om te proberen Willem-Alexander terug te halen.
Die vindt dat gelukkig zelf ook een goed idee, want hij was ook wel een beetje brutaal geweest tegen Beatrix. En ook Beatrix is blij als ze haar zoon weer ziet en zo komt alles toch weer goed. Willem- Alexander heeft al een kroon uitgezocht en wil het liefst….. maar zijn moeder besluit na alle opwinding toch nog maar even zelf te regeren.

Even slikt onze kroonprins zijn teleurstelling weg, dan begint hij Oranje Boven te zingen en iedereen zingt mee, ook het publiek dat in de hal van de Regenboog verzameld is: vaders en moeders en andere groepen van de school. Het podiumoptreden van groep 5 zit er weer op voor dit jaar, maar afwachten wat er volgend jaar weer voor spannends gaat gebeuren!!!

Erik Nickolson
De Regenboog Kortenhoef

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. bericht
foto
ing. bericht
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen/zon
14 gr.
windkr. 3