WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Nutsbedrijven: Erger dan Mollen
Kortenhoef, ma 7 juni 2010

Henk Bast uit Kortenhoef is verbolgen, omdat hij steeds nieuwe nutsbedrijven aan de deur krijgt die zijn tuin komen vernielen. Hij zond een open brief.

ingezonden brief d.d. 2 juni 2010

Geachte heer Vreeswijk,

projectleider "Infrastructuren van den Berg" te Zwammerdam:

Ruim 3 weken geleden stond u bij ons (Kortenhoefsedijk 36 / Kortenhoef) op de stoep met het verzoek om toestemming via een nieuw te spuiten buis, onder de vaart door, een nieuwe Ziggokabel naar ons pand te brengen.

Ik wees u op het vers omgewoelde gazon waar een Liander-aannemer de vorige dag als een wild zwijn tekeer was gegaan met de gasleidingverdieping, teneinde ook aan de opdracht van het AGV-Hoogheemraadschap te voldoen: met veel geweld, modder en vernieling van de bestaande tuin een buis van west naar oost onder de Dijk en de Vaart door te spuiten. En daarna als een blinde mol kriskras op zoek naar de oorspronkelijke gasbuis.

Dat was dus sowieso al (niet door u persoonlijk!!) een gemiste kans om iets economisch, ergonomisch, ecologisch, psychologisch en financieel een beetje slim gezamelijk te regelen.

Op mijn suggestie gelijk de KPN, PWN, Liander Electra er bij te betrekken -omdat zij allemaal ongetwijfeld tot dezelfde verdiepingsactie over zullen moeten gaan- belde u direct met Ziggo of een of andere hoofdaannemer, die gewoon niet opnam. Waarom heeft iedereen nu eigenlijk een mobieltje??? Dat werkt dus ook al niet, kennelijk.

Uw initiatief was zeer lofwaardig! Maar het gewenste resultaat: één grote buis waar alle leidingen in een keer door geleid worden, bleef tot nu toe uit.

U zou weer contact opnemen.....het bleef stil. Maar wel graag binnenkort, i.v.m vakantieplannen.

Uw informatie dat bij geen toestemming voor de Ziggokabel, het breukrisico bij vaartverdieping voor ons zou zijn leg ik naast mij neer. Wij geven wel degelijk toestemming, maar onder de voorwaarden waarvoor ook u alle begrip had.

Vriendelijke groet,

Henk Bast
Kortenhoef

cc. PWN, KPN, Ziggo, Liander, Waternet, AGV en de Wijdemeerse Webkrant

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
18 gr.
windkr. 2