WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Plastic Puilt uit Containers
Wijdemeren, ma 26 april 2010

De plastic verzamelcontainers zijn in heel Wijdemeren geplaatst. Ze blijken zeer aan te slaan, zozeer dat ze uitpuilen van het plastic.

Uitpuilende containers

In Kortenhoef staan twee plastic-containers bij de Meenthof. Die puilen al een paar dagen uit van het plastic. Rond die containers liggen de zakken met plastic in het rond en zijn ze tussen de beide containers geperst. Er kunnen er zo nog twee bij geplaatst worden.

persbericht

Extra verzamelcontainer plastic in Ankeveen

Vorige week is er nog een extra verzamelcontainer voor plastic geplaatst in de gemeente Wijdemeren. De verzamelcontainer is geplaatst aan de Elisabeth de Walelaan in Ankeveen, op de parkeerplaats bij de glas- en textielcontainers.

De verzamelcontainers plastic staan verder op de volgende locaties in de gemeente Wijdemeren:

Loosdrecht

- Industrieweg, nabij Boni supermarkt
- Lindenplein, nabij het winkelcentrum

Nederhorst den Berg

- Dammerweg op het parkeerterrein naast de glascontainers

Kortenhoef

- Curtevenneweg (2x), nabij winkelcentrum de Meenthof

In totaal staan er nu zes verzamelcontainers voor plastic in de gemeente Wijdemeren.

De Gewestelijke Afvalstoffen Dienst hoopt met het plaatsen van de verzamelcontainers de dienstverlening te verruimen en het apart houden van plastic voor u te vergemakkelijken om zo nog meer milieuwinst van plasticrecycling te behalen. De locatie van de verzamelcontainers zijn in overleg met de gemeente Wijdemeren bepaald.

De verzamelcontainer is groen

De verzamelcontainers zijn bovengronds en groen van kleur met een oranje inworpopening waar het plastic in gedeponeerd kan worden. Als herkenningspunt heeft de container een afbeelding van de Plastic Hero. Ook staat op de containers wat wel en niet tot plastic verpakkingsafval hoort en in de container mag.

Het plastic mag u los of in een willekeurige plastic zak in de plastic container deponeren.

Kijk op de brenglocatiekaart op www.gad.nl voor uw dichtstbijzijnde container.

Plastic afval is een grondstof: lever het in!

Het gescheiden inzamelen van plastic verpakkingsmateriaal is beter voor het milieu dan het wegdoen met het restafval: het plastic wordt gerecycled, restafval wordt verbrand. Het gescheiden ingezamelde
plastic wordt opgewerkt tot grondstof voor de productie van bijvoorbeeld nieuwe plastic verpakkingen. Maar ook voor andere artikelen zoals vloerbedekking, tennisballen, automaterialen, golfballen en fleecekleding. Een bijkomend voordeel is dat u minder restafval heeft als u uw plastic verpakkingsafval gescheiden aanbiedt en dit is ook goed voor uw portemonnee.

Sinds 1 januari hebben de inwoners in de regio de mogelijkheid hun plastic gescheiden te houden voor recycling. Men kan het plastic naar één van de vier scheidingsstations brengen en sinds vorige maand wordt plastic verpakkingsafval één keer in de vier weken huis-aan-huis ingezameld. Vanaf week 16 kan men het plastic afval dus ook naar de verzamelcontainers in de buurt brengen. In totaal worden er in de regio circa 45 verzamelcontainers voor plastic geplaatst.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
19 gr.
windkr. 2