WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Kampioen Judo Nederhorst
Nederhorst den Berg, ma 14 juni 2010

Gisteren hield Judoclub Nederhorst de clubkampioenschappen in sporthal De Blijk. Die kampioenschappen waren even spannend als het WK Voetbal.

ingezonden bericht

Clubkampioenschappen 2010 Judoclub Nederhorst

Wie dacht dat het WK voetbal spannend was, heeft niet gekeken naar de clubkampioenschappen judo die afgelopen zondag 13 juni plaatsvonden in Sporthal de Blijk in Nederhorst den Berg. 

Van heel jong (5 jaar) en onervaren (net een paar lessen judo gehad) tot kinderen van 15 jaar met de bruine band, er werd dapper gestreden voor een plekje op het erepodium.  Iedereen was natuurlijk ingedeeld in een poultje van zijn eigen sterkte. Gelukkig was het heel rustig bij de EHBO en verliepen de wedstrijdjes heel  sportief. Het was voor sommige kinderen misschien wel een beetje lang wachten af en toe, want je moet natuurlijk ook geduldig kijken als de andere  kinderen judoën.

De winnaars van de poultjes waren: Max,  Julien, Tjerk, Tim, Daan, Quinten, Fay en Bart maar ook alle andere judoka’s: heel goed gedaan en    allemaal  gefeliciteerd met jullie prijs. De prijzen, een mooie beker of een medaille, werden uitgereikt op een echt erepodium. Daarna volgde de uitreiking van de drie belangrijkste bekers.

De judoka van het jaar werd dit jaar Sebastiaan Simons.  Hij is altijd aanwezig, doet heel goed mee en is behulpzaam naar de andere kinderen toe.  De stijlprijs, voor de mooiste worpen ging naar Bart Jansen, die alle partijen in zijn poultje had gewonnen. De aanmoedigingsprijs ging naar Mart Doorn, hij kwam een paar keer heel lelijk terecht, maar ging toch gewoon heel stoer door met judo. Deze judoka’s kregen de beker uitgereikt door de kinderen die vorig jaar deze prijzen gewonnen hadden, het zijn nl. wisselbekers.

Onze club heeft ook meegedaan aan de Sponsoractie van Deen. Er is een groot bedrag bij elkaar gespaard. De cheque hiervoor werd door onze voorzitter Peter Doorn overhandigd aan onze trainer Lauro Gigli, die heel erg blij was met het bedrag: 738 euro!

Lijkt judo je ook een leuke sport, we gaan nog door t/m vrijdag 2 juli. De trainingen vinden plaats in Sporthal de Blijk op vrijdagmiddag. Neem even contact op met Anja Boeschoten:  0294-254692  of met Hedda Vuyk-Koning :  heddakoning at hotmail.com in welke groep je het beste kunt komen kijken of meedoen.
De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
22 gr.
windkr. 3