WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Hiswa boos op Wijdemeren
Loosdrecht, ma 10 mei 2010

De Hiswa heeft een boze brief naar het Plassenschap en de gemeente Wijdemeren gestuurd over de verhoging van de heffingen voor de watersporters.


Gerdina Krijger (Hiswa).

De Hiswa, de vereniging van de watersportbedrijven, in de persoon van manager Gerdina Krijger, stuurde een brief aan het Plassenschap en Wijdemeren om te protesteren tegen het plan om vanaf 2011 ieder pleziervaartuig op de Loosdrechtse Plassen een extra heffing van honderd euro per seizoen op te leggen. Op 18 december 2008 deden een aantal watersportbedrijven onder leiding van Gerdina Krijger ook een beroep op de raad van Wijdemeren.

Dubbel gepakt

De Hiswa vindt dat daarmee de watersporter wordt verjaagd van de Loosdrechtse Plassen. Bovendien wordt de watersporter dubbel gepakt volgens de Hiswa, omdat er ook watertoeristenbelasting wordt geheven. De Hiswa vergelijkt de prijzen van Loosdrecht met andere gebieden en constateert dat Loosdrecht te duur is. De Hiswa eist dat de bezuiniging op het Plassenschap ongedaan wordt gemaakt.

De oorzaak van de prijsstijging is terug te voeren op de slechte financiële positie van gemeenten en van Wijdemeren in het bijzonder. Wijdemeren kort het Plassenschap met tien procent per jaar. Andere gemeenten beperken dat tot vijf procent. Door die kortingen is er een gat in de begroting van het Plassenschap ontstaan.


Wethouder Gert Zagt.

Volgens wethouder Gert Zagt (Financiën) is er geen sprake van dat het gemeentebestuur de bezuiniging op de subsidie van het Plassenschap zal terugdraaien, zeker gezien de slechte financiële positie van Wijdemeren. Hij wijt de problemen bij het Plassenschap niet zozeer aan de korting op de bijdrage, als wel aan de dure operaties die op de rol staan en de bestrijding van de cabomba.

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
12 gr.
windkr. 4