WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Wereldbiodiversiteitsdag
's-Graveland, do 13 mei 2010

Op de Wereldbiodiversiteitsdag, 22 mei, is er een speciale speurtocht bij Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in 's-Graveland.

Wereldbiodiversiteitsdag: (3-dubbele woordwaarde bij Scrabble!)

persbericht

Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek doet mee met Wereldbiodiversiteitsdag. Op de Wereldbiodiversiteitsdag, 22 mei, is er een speciale speurtocht bij Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek van Natuurmonumenten voor kinderen van zes tot twaalf jaar.

Ook wordt er een speciaal sprookje voorgelezen die kinderboekenschrijver Marcel van Driel speciaal voor deze dag heeft geschreven. Als klap op de vuurpijl komt er een bekende Nederlander die samen met ons Biodiversiteitsdag viert. Wie en hoe laat deze komt houden we nog even geheim. De eerste kinderen ontvangen een verassing.

De VN hebben 22 mei uitgeroepen tot Wereldbiodiversiteitsdag. Biodiversiteit is de verzamelnaam voor de grote verscheidenheid aan micro-organismen, dieren- en plantensoorten. In alle provincies van Nederland worden activiteiten georganiseerd om daar aandacht voor te vragen. Alle Nederlanders worden uitgenodigd om zelf te komen ontdekken wat biodiversiteit betekent op natuurterreinen, boerderijen of botanische tuinen.

Op twaalf locaties in het land kunnen ze daarbij een bekende Nederlander tegenkomen. Ook Meike, Monique en Anouck van de meidenband Kus, actrice Victoria Koblenko en haar collega Joris Putman doen ergens in Nederland mee aan een speurtocht in de natuur. Kijk de komende dagen op de website van de Coalitie Biodiversiteit 2010 http://2010.biodiversiteit.nl/22_mei_2010/ om te zien wie waar optreedt.

Aan de gratis biodiversiteitspeurtochten doen tien boerderijen en twintig natuurterreinen en landschappen mee. Daarnaast worden in het land nog meer activiteiten georganiseerd om de verscheidenheid aan plant- en diersoorten onder de aandacht te brengen. Op deze pagina is ook te zien wat voor andere activiteiten in het land worden georganiseerd om de verscheidenheid aan plant- en diersoorten onder de aandacht te brengen. Bij Burgers’ zoo en Naturalis zijn speciale 22 mei activiteiten. U vindt een link naar een kaart met alle evenementen.

De VN hebben 2010 wereldwijd uitgeroepen tot Internationaal Jaar van de Biodiversiteit omdat het niet goed gaat. De afgelopen vijftig jaar is het aantal verschillende plant- en diersoorten in een ongekend tempo afgenomen. Wetenschappers spreken van een uitstervingscrisis.
Gelukkig is daar iets aan te doen. De Coalitie Biodiversiteit 2010 brengt bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties die zich daarvoor inzetten bijeen. HKH prinses Irene is beschermvrouwe van deze ruim honderdveertig partners tellende coalitie.

Ook aan de slag met biodiversiteit? Kijk dan eens hier.

Waar en hoe

Reserveren is niet nodig, kom gewoon naar Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, Noordereinde 54B in ’s-Graveland. De eerste kinderen krijgen een klein cadeautje na het lopen van de speurtocht. Op = op! Voor meer informatie kijk op www.natuurmonumenten.nl of neem contact op met het bezoekerscentrum T (035) 656 30 80

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen
9 gr.
windkr. 3