WIJDEMEERSE WEBKRANT
Stemadvies Natuurmonumenten
Horstermeer, di 8 juni 2010

De heer Luijer uit de Horstermeer stoort zich aan het enorme spandoek dat Natuurmonumenten voor Schaep en Burgh heeft geplaatst.

ingezonden brief

Ik kan mij helemaal vinden in de kritiek van Patrick Kreuning.

Waar ik mij ook over verwonderde is dat de de vereniging tot behoud van natuurmonumenten meent zich te moeten bemoeien met de aankomende verkiezingen voor de Tweede Kamer.

Ze hebben hiertoe een afzichtelijk spandoek opgehangen in een (zo mogelijk) nog lelijker stalen frame. Dit frame is ingegraven in de berm tussen het fietspad en de rijbaan van het Noordereinde ter hoogte van hun clubgebouw. Niet echt een aanwinst voor het beschermde dorpsgezicht.

Ik denk dat, als ik een dergelijk gedrocht plaats in de berm van een openbare weg, ik binnen zeer korte tijd een briefje van de gemeente krijg met het vriendelijke verzoek het te verwijderen.

Jp. Luijer
Horstermeer

Naschrift red. WWK:

Voor alle duidelijkheid, op dat spandoek van Natuurmonumenten staat "Stem Groen" (of een tekst met een dergelijke strekking, wij hebben het zien staan en ook wij hebben ons er nogal over verbaasd.). Het feit dat daar zomaar zo'n enorm spandoek neergezet mag worden, terwijl er een discussie gaande is in Wijdemeren over de APV en het al dan niet tolereren van driehoeksborden verbaast toch wel.

Maar het gaat niet alleen om de omvang en de plek van het spandoek en of dat wel mag. Het gaat ook over de boodschap op het spandoek. Dat is namelijk een stemadvies.

De heer Luijer stelt de vraag of Natuurmonumenten wel stemadviezen moet geven. Ons inziens een volkomen terechte vraag. Een stemadvies van een organisatie als Natuurmonumenten herinnert aan de inmenging van Natuurmonumenten indertijd in het referendum in Amsterdam over IJburg. Iets waarvan Natuurmonumenten later spijt kreeg, omdat Natuurmonumenten a-politiek is. (Of zou moeten zijn.)

Of kunnen aanhangers van minder Groene partijen (de meeste), of voorstanders van kernenergie, om maar eens wat te noemen, eigenlijk geen lid zijn van Natuurmonumenten?

De hamvraag is natuurlijk, bedoelt Natuurmonumenten dat wij allemaal GroenLinks moeten gaan stemmen? Wat bedoelt Natuurmonumenten met het spandoek?

Het is een rare kwestie.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen
20 gr.
windkr. 2