WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
12,5 Jaar Meenthof
Kortenhoef, wo 21 april 2010

De Meenthof in Kortenhoef bestaat twaalf en een half jaar in zijn huidige vorm. Tijd voor een feestje vinden de winkeliers.

Hoe het begon

Begin jaren negentig werd er in de 's-Gravelandse politiek heftig gedebatteerd over een uitbreiding van winkelcentrum De Meenthof in Kortenhoef. Voor en tegenstanders buitelden over elkaar heen. Het besluit om te gaan bouwen werd op 30 maart 1994 door de oude 's-Gravelandse raad met wethouder Gerard Torsing (CDA) als trekker genomen. De verkiezingen waren begin maart al geweest en het was onzeker of er in een nieuwe coalitie nog wel een meerderheid voor de nieuwbouw zou zijn. Daarom koos het zittende college er voor om dat besluit nog maar even snel te nemen. Dorpsbelangen en D66 waren tegen de nieuwbouw van de Meenthof. Op 12 maart 1997 werd de nieuwe Dobber (onderdeel van de Meenthof-nieuwbouw) geopend. Achteraf bezien was de nieuwbouw van de Meenthof een goede zaak.


De oude Meenthof van voor 1994. In wit de nieuwbouw.

Twaalf en een half jaar Meenthof

De Meenthof is volgehangen met balonnen. Alle winkeliers op de Meenthof doen mee met de jubileumactie. Bij de meeste winkels hebben de balonnen de huiskleuren van de betreffende zaak.


Links Lobelia, in het midden Blokker.


Super de Boer

Albert Heijn

Slender You

SNS Bank

Komende zaterdag mogen kinderen een kaartje met hun naam aan een heliumballon hangen. Om 16.00 uur gaan alle balonnen tegelijk de lucht in. Degene, wiens ballon het verst komt en waarvan het kaartje wordt teruggestuurd, wint een prachtige fiets.


Vooraan Briljant Optiek, daarachter Albert Heijn.

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
10 gr.
windkr. 3