WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
20 juni Nescio Lezing
Kortenhoef, do 10 juni 2010

Op 20 juni organiseert de OSG een Nescio-lezing annex koffieconcert in het Oude kerkje a/d Dijk in Kortenhoef met de titel Rituelen in het boeddhisme, handvatten voor de beoefening.

persbericht

20 juni Nescio Lezing

Op 20 juni organiseert de OSG een Nescio-lezing annex koffieconcert in het Oude kerkje a/d Dijk in Kortenhoef met de titel Rituelen in het boeddhisme, handvatten voor de beoefening.

Lezing door Sander Tideman

Sander Tideman zal ingaan op de rol van het ritueel in het Boeddhisme. Centraal uitgangspunt van het boeddhisme is om het bewustzijn van de beoefenaar te ontwikkelen. Het ritueel is vooral op de beoefenaar gericht, niet zozeer op een externe godheid. Het belangrijkste ritueel is meditatie, waarvan veel vormen bestaan. Enkele meditatievormen zullen de revue passeren en kort worden beoefend. Deze beoefening is ook voor niet-boeddhisten toegankelijk en toe te passen in de drukke moderne tijd. Dit is een voorname reden, waarom het boeddhisme in toenemende mate navolging geniet in het westen.
Sander Tideman is sinds 1982 student van het boeddhisme. Hij studeerde onder grote meesters in India, Tibet en China, waaronder Z.H. de Dalai Lama. Sander is de oprichter van de Bridge Fund, een hulpinstelling voor Tibet. Daarnaast is hij adviseur in het bedrijfsleven op het gebied van duurzaamheid en leiderschap, waarover hij ook onderzoek doet bij Nyenrode Universiteit . Onlangs publiceerde hij “Mind over Matter – van Zeepbelkapitalisme naar een Economie met een hart”. Herman Wijffels schreef het voorwoord.

Concert

Het concert rond de lezing wordt verzorgd door Maarten en Ernst Jan Vos.
Maarten (1987) studeert cello bij Jeroen den Herder, en is vierdejaars student aan het Conservatorium te Rotterdam, Codarts. Hij speelt kamermuziek in verschillende bezettingen, zoals in een strijkkwartet, strijktrio en een pianotrio. Ook is hij actief in het muzikaal begeleiden van Moderne Dans.  Hij deed in 2009 een tournee met “Conny Janssen Danst” door verschillende schouwburgen in Nederland. Momenteel speelt Maarten in het Codarts Symfonie Orkest o.l.v. Yannick Nézet- Séguin.

Maarten kreeg lessen van: o.a.  Marcio Carne, Raphael Wallfisch en  Vladimir Perlin. Hij bespeelt een cello, gebouwd door Paul Kunze uit 1918. Deze is hem ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Ernst Jan (1996) studeert viool bij Natasha Morozowa. Vanaf zijn tiende jaar is hij leerling van de jong- talentklas aan het Conservatorium te Rotterdam “ Codarts”. Hij speelde in Concerto Grosso, het vooropleidingorkest. Thans speelt hij eerste viool in het JON ( JeugdOrkestNederland) . Ernst Jan won diverse prijzen bij het SJMN concours en in 2009 was hij finalist bij het Prinses Christina Concours. Regelmatig treedt hij op in de Classic Express, de rijdende concertzaal. Ernst Jan bespeelt een viool uit 1790 van een Nederlandse bouwer.

Ernst Jan en Maarten spelen werken van B.Britten, R.Glière, J.S.Bach en G.F.Händel.

Aanvang :   11.00 uur.
Toegang  :    6 euro.
Kinderen gratis.
Oude kerkje aan de Kortenhoefsedijk 168 in Kortenhoef.

Zie ook: www.osg-kortenhoef.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
24 gr.
windkr. 2