WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Vitrines Historische Kringen
Wijdemeren, vr 9 april 2010

De historische kringen van de voormalige gemeenten Loosdrecht, Nederhorst den Berg en 's-Graveland vullen vitrines in het gemeentehuis.

persbericht

Van ‘deksels’, verenigingen en een Tweede Wereldoorlog…

In het gemeentehuis van Wijdemeren staan vitrines met historisch materiaal van de drie Historische Kringen in de gemeente. Afgelopen maand is de inhoud van alle vitrines weer ‘ververst’.

Een kijkje in de keuken van het Loosdrechts porselein is te vinden in de vitrine van de Historische Kring Loosdrecht. Allerlei verschillende potjes en deksels zijn te bewonderen. Daarnaast zijn er ook voorwerpen uitgestald die te maken hebben met typisch Loosdrechtse oude ambachten.

In de vitrine van ‘In de Gloriosa’ (de Historische Kring van 's-Graveland, Kortenhoef en Ankeveen) zijn allerlei attributen te bezichtigen die te maken hebben met de Tweede Wereldoorlog. Bonkaarten, foto’s, enzovoort. Voor de ouderen onder ons een tastbare herinnering en voor de jongeren getuigen van een tijd die niet vergeten mag worden.

De Historische Kring Nederhorst den Berg heeft in de vitrine allerhande zaken uitgestald die te maken hebben met het Verenigingsleven. Een bonte mengeling van vaantjes, lepeltjes, foto’s en oorkonden zijn nu te zien…

Natuurlijk is dit alles maar een greep uit de grote verzamelingen materiaal die bij alle kringen opgeslagen zijn. Gelukkig kunt u op deze manier genieten van  vele bijzondere voorwerpen die anders alleen bij de kringen bezichtigd kunnen worden.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
15 gr.
windkr. 3