WIJDEMEERSE WEBKRANT
Concert: Ristov en Zocher
Horstermeer, vr 9 april 2010

In het Jagthuis komt a.s. dinsdagavond 13 april het Ristov Pianoquartet spelen. Op zaterdagavond komt het Zocher Trio.

persbericht

Ristov Pianoquartet en Zocher Trio in Het Jagthuis

In de serie Losse Noten komt a.s. dinsdag het Ristov Pianoquartet spelen.

Het Ristov Quartet is in 2009 ontstaan nadat de leden - afkomstig uit Frankrijk, Macedonië en Nederland - elkaar hadden ontmoet tijdens hun studie aan de Royal College of Music in Londen. Hier heeft de groep regelmatig lessen van Jon Thorne (Badke Strijkkwartet), naast lessen van Caroline Palmer aan de Guildhall School of Music and Drama en privélessen van Simon Lebens (The Archduke Trio of London).

De leden van het kwartet zijn internationale prijswinnaars en hebben concerten gegeven in onder andere de Purcell School en de National Gallery in Londen. Deze week zullen ze deelnemen aan het Charles Hennen Concours in Heerlen. Hun gedeelde passie voor kamermuziek zorgt ervoor dat het Ristov Quartet met veel enthousiasme hun repertoire verkent. Door bekende werken met minder bekende te combineren hoopt de groep inspirerende en innovatieve concerten te geven. Op het programma werken van Beethoven, Schnittke, Brahms en Lekeu.
Het tweede concert dat deze week in Het Jagthuis plaats vindt, is van het amateurensemble Zocher Trio. Het Jagthuis wil graag het beoefenen en beluisteren van kamermuziek stimuleren en is daarom dit jaar begonnen met het organiseren van de nieuwe A-serie. Zaterdag 17 april kunt u daar een eerste concert van bijwonen. Het Zocher-pianotrio bestaat al sinds de jaren negentig en wordt gevormd door drie enthousiaste amateurmusici: violist Han Wispelwey, cellist Piet Kwant en pianist Dick Swaan. In Het Jagthuis spelen zij pianotrio’s van Mozart, Schumann en Brahms.

Ristov Pianoquartet: dinsdagavond 13 april, 20.15 uur, 16 euro; Zocher Trio: zaterdagavond 17 april, 20.15 uur, 5 euro; reserveren via de website www.jagthuis.nl, per e-mail via stal at jagthuis.nl of telefonisch 0294-252609. De locatie van de concerten is Het Jagthuis, Middenweg 88, Nederhorst den Berg (Horstermeer).

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
15 gr.
windkr. 3