WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Van Oudheusden: De Kloet
Nieuw Loosdrecht, ma 3 mei 2010

Wim van Oudheusden leest Co de Kloet de les. Hij neemt het op voor de Loosdrechtse bibliotheek en hij vreest dat de VVD toch gaat bezuinigen.

ingezonden biref

Beste Co,

Je kunt wel Co heten, maar dat wil nog niet zeggen. dat je alles kunt uitmaken over de vorming van de (Co)alitie.

Je kunt een succesvolle samensmelting van DBW en DBL hebben bereikt na jaren knokken, maar dan moet je ook een keer je zegeningen tellen. Proficiat daarvoor. Op 1 mei kreeg jij van mij een denkbeeldige rode roos.

Het begin in Loosdrecht was bij de oprichting zeer moeizaam. Ik was daarbij aanwezig als zittend PvdA fraktievoorzitter.

Toen versloeg DBL alles en iedereen, na een op de persoon Gieskes en hondepoep gerichte campagne. Kwaliteit was er niet in huis om goede wethouders te leveren. Inmiddels is dat in het geval van Zagt wel aanwezig.

DBW wilde op de bibliotheek zwaar bezuinigen, DBL niet. DB koos voor het standpunt van DBL. Uiteindelijk lijkt dat mede door de komst van de VVD in de coalitie toch nog fout af te lopen. Wat is er overgebleven van de belofte aan de kiezers van DB en D66 om de bezuiniging terug te draaien? Niets dus. Dat is mijn voorspelling.

En de VVD lijkt ook nog te slagen in een bezuiniging op Sociale Zaken nu Ria Hennis geen wethouder werd. Die pleitte immers voor de zeer dure handhaving van die afdeling in Wijdemeren. Uit ervaring kan ik zeggen dat de Weespse afdeling prima draait in het gebouw van de Sociale Dienst Hilversum, waar clienten ook het UWV, Wajong- en WSW ambtenaren, het WerkGever Service Punt enz enz aantreffen. In 1 bezoek kun je dus alle instanties daar in twee- of driegesprekken ontmoeten en heel adequaat worden geholpen. Voor ex-vluchtelingen is het helemaal optimaal door de aanwezigheid in hetzelfde gebouw van de Stichting Emplooi.

Hopelijk heeft het passeren van Ria hier alles mee te maken. Haar standpunt en dat van vele andere (ex)raadsleden was m.i. te kortzichtig.

Voor alles is immers een reden wijst de historie uit.
De toekomst zal het leren.

Wim van Oudheusden
Loosdrecht

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen
8 gr.
windkr. 4