WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Soepeler voor Monumenten
Wijdemeren, do 1 april 2010

Het college stelt voor om gemeentelijke monumenteneigenaren (deels) vrij te stellen van leges voor een monumentenvergunning.

persbericht

College evalueert monumentenbeleid
Vanaf 2011 geen leges voor monumenten

Het college stelt de gemeenteraad voor om vanaf 2011 gemeentelijke monumenteneigenaren vrij te stellen van leges voor een monumentenvergunning tot een restauratiekostensom van 150.000 euro.

Onlangs hebben burgemeester en wethouder de werkwijze voor het aanwijzen van nieuwe gemeentelijke monumenten geëvalueerd. In 2008 is Wijdemeren gestart met het aanvullen van de gemeentelijke monumentenlijst. Op dat moment werd nog geen enkel monument uit Nederhorst den Berg beschermd door de gemeentelijke monumentenstatus. Inmiddels is deze procedure zo goed als afgerond en zijn er 37 gemeentelijke monumenten in Nederhorst den Berg. Nu zal de aandacht uitgaan naar bijzondere panden in Loosdrecht die in aanmerking komen voor een monumentenstatus. Een goed moment om de werkwijze te evalueren.

Geen leges

Uit de evaluatie blijkt dat sommige eigenaren niet positief staan tegenover het aanwijzen van hun pand als gemeentelijk monument omdat zij dan naast een bouwvergunning ook een monumentenvergunning nodig hebben als zij iets aan hun gebouw willen wijzigen. Om dit nadeel weg te nemen wil het college monumenteneigenaren vrij stellen van leges voor een monumentenvergunning tot een restauratiekostensom van 150.000 euro. Ook is er een folder verschenen met informatie over de procedure en de gevolgen van een gemeentelijke monumentenstatus.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
8 gr.
windkr. 4