WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Oproep om Groen te stemmen
's-Graveland, di 8 juni 2010

Martin Stevens neemt het op voor Natuurmonumenten. Het spandoek bevat geen stemadvies, maar een oproep om groen te gaan stemmen.

Vandaag zijn wij even langs gereden om even precies te bekijken wat er op dat spandoek staat. Hier is het. Oordeel zelf.


Rechts Schaep en Burgh, het hoofdkantoor van Natuurmonumenten in 's-Graveland.

ingezonden brief

Even over het stemadvies van Natuurmonumenten.
Of je nu een tijdelijk spandoek moet/mag plaatsen (wellicht hadden ze een vergunning? al nagevraagd?) nog daargelaten, maar het zou wel handig geweest zijn om eens te kijken wat er op staat voor je een oordeel velt.

Het was namelijk absoluut geen stemadvies maar een oproep.
De letterlijke tekst is "Stem met je groene hart".  Daar zit een site achter die een kieswijzer herbergt waar vooral groene standpunten staan en zo kun je zien op wie je ZOU kunnen stemmen als je de leefomgeving een groen hart toedraagt.
Wat is daarop tegen?

En wat heeft IJburg daar mee te maken? IJburg is midden in de door de overheid ingestelde EHS aangelegd en die grove schending van overheidsregels heeft NM toentertijd bewogen zich te mengen in de strijd. Voor de natuur en niets politieks. En ze hebben daar nooit spijt van gehad, maar wel van geleerd dat een onbetrouwbare overheid slecht te bevechten is.

En het idee dat NM a-politiek is is lichtelijk bezijden de waarheid. Ze zal altijd een voorkeur hebben voor groene politici en daar graag mee samenwerken. Zie ook de verkiezing van de groenste politicus binnenkort.

Martin Stevens
Kortenhoef

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
WWK
foto
---
auteur
---
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen
20 gr.
windkr. 2