WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Regen en toch Feest
Wijdemeren, vr 30 april 2010

Het weer werkte niet mee met Koninginnedag 2010. Vanmorgen regende het pijpenstelen, vanmiddag klaarde het op.

In Nederhorst den Berg werd de Vrijmarkt gehouden. In de regen. Cor Koster zag een creatieve oplossing voor het regenprobleem en fotografeerde die. Verkoop van uit een tent. Het Ei van Columbus.


De natte oplossing.

De droge oplossing.

Klappertanden

In Kortenhoef had men zich overwegend teruggetrokken in en om Sporthal De Fuik. Naast de sporthal stonden twee grote opblaasattracties. Een baan in de lengte en een baan schuin in de hoogte. Beiden ingesmeerd met zeep. De kunst was om bij de schuine baan zo hoog mogelijk te komen. Op het moment dat wij het feestterrein betraden, trachtte een dochter van PvdA raadslid Ben Steenvoorden, slechts gehuld in een onderbroekje en een T-shirt, de hellingbaan te bedwingen. Zij nam een aanloop, kwam een heel eind en glibberde daarna naar beneden. Het was zo koud dat Papa Steenvoorden zich haastte om haar een handdoek om te doen. Zoon Steenvoorden stond al te klappertanden van de kou. Het gezelschapje trok dan ook snel de sporthal in.

In het Sportcafé was het een vrolijke boel. Er werd gezongen, getrommeld en geblazen dat het een lieve lust was. Voor de sporthal hadden een stuk of vijftien mensen hun waren uitgestald op een soort mini-vrijmarkt. De loop zat er, vanwege het weer, niet echt in.

bron
WWK
foto
Cor Koster
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen
14 gr.
windkr. 3