WIJDEMEERSE WEBKRANT
Merel in de WWK?
Wijdemeren, zo 20 juni 2010

Patrick Kreuning had last van een stroomstoring. Pascal Falkmann uit Loosdrecht wil Merel ook wel lezen, maar die staat niet in de Nieuwsster.

Vraag van aan Merel: "Beste Merel ben je bereid om je columns ook aan de WWK te sturen? In dat geval kan heel Wijdemeren meegenieten."

ingezonden brief

EEN STROOMSTORING ZORGT VOOR VEEL OVERLAST

Donderdagavond ging het mis, met een klap viel alles hier uit. Ik dacht, er is een stop doorgeslagen, maar hoorde toen ik de portiek deur open deed (in het donker het alarm eraf halen valt ook niet mee) van de buurvrouw dat het bij haar ook zo was en dat de hele straat donker was. Het bleek dat een deel van Ankeveen en geheel Kortenhoef in het duister zaten.

Het zuidelijke gedeelte van Kortenhoef had na een half uur tot een half uur weer stroom, boven de kerklaan duurde het ruim 2 uur, tot even over 12 voordat er weer stroom was.

Massaal zag je in huizen mensen met kaarsenstandaards lopen, toch goed om die standaard in huis en bij de hand te hebben. En een fluitketel is ook zo gek nog niet, want een waterkoker is nutteloos als je geen stroom hebt. Ook een zaklamp is eventueel nooit weg om binnen handbereik te hebben.

Als over een aantal jaren de olie op is, van de week schijnt ergens geroepen te zijn dat dit over 5 jaar al is, dan gaat het er heel anders uitzien in de wereld, plastics, benzine, elektra, allemaal verbuikt het olie, ik wil geen paniek zaaien, maar het is beter je voor te bereiden dan straks met lege handen te zitten, ook voor die ene keer dat nog een keer de stroom uitvalt.

Patrick Kreuning


ingezonden brief

Beste Rik,

Helaas blijven wij hier in het Loosdrechtse (verspreidingsgebied van de Nieuwsster) nu verstoken van deze pakkende columns. Is dit van de schrijver-ster een bewuste keuze, of is hier via de WWK een oplossing voor te vinden. Ik fluit deze Merel dan ook toe zijn/haar columns vanaf nu ook alhier te plaatsen, ik zie ze met belangstelling tegemoet! Het ga u allen goed,

Pascal Falkmann

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
15 gr.
windkr. 4