WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Beachtoernooi: Succes
Loosdrecht, zo 20 juni 2010

Maar liefst 80 teams, ,400 beachbadmintonners en -volleyballers, maakten een groot succes van het De Schakel-beachtoernooi in Loosdrecht.

persbericht

De Schakel-beachtoernooi opnieuw
een (WK) topper !!!

Het afgelopen “Oranje” weekeinde stond Loosdrecht weer volledig in het teken van strand, zon en sport.

Maar liefst 80 teams en daarmee zo’n 400 beachbadmintonners en -volleyballers wisten er op de vrijdagavond en zaterdag een prachtig spektakel van te maken, wat ook nog eens sterk werd ondersteund door de goede prestaties van Oranje.
Dit De Schakel beachtoernooi, dat voor de 26e keer in de buitenlucht plaats vond en al weer voor de 11e keer op parelwit strandzand, kende naast deze wedstrijden allerlei extra activiteiten zoals beachhangen, springkussens voor de jeugd en natuurlijk speciale aandacht voor de WK wedstrijd van het Nederlands elftal.

Onder grote publieke belangstelling speelden deze sportieve deelnemers hun De Schakel-beachoernooi, dat door velen als een absoluut hoogtepunt van het sportjaar wordt gezien. Vriendenteams vanuit allerlei instellingen, bedrijven, scholen en verenigingen uit Loosdrecht en Wijde-omgeving leefden hier al maanden uitgebreid naar toe en moesten nu hun onderlinge weddenschappen, vetes en andere afspraken “uitvechten” in dit Loosdrechtse zand.
Magere weervoorspellingen bleken tijdens dit beachtoernooi niet uit te komen, integendeel prima weersomstandigheden en een geweldige entourage, catering en LoVoC-organisatie maakten ook dit jaar deze sportieve strijd tot een prachtige happening.


Sportwethouder Joost Boermans (D66)

Nadat al het opgestoven zand was neer gedaald bleek het team van De Kleuters bij het beachbadminton voor de 1e maal beslag te hebben gelegd op de hoofdprijs. De nieuwe wethouder Joost Boermans kon onder veel enthousiasme op zaterdag 2 nieuwe winnaars bij de beachvolleyballers huldigen.
In de wedstrijdklasse werd na een ongekend zware strijd tussen Hen E en de Vuurvreters de wisselbeker uitgereikt aan het team van H en E architecten, terwijl in de recreatieklasse het team van de Zwervers na een gedegen finale met de eer ging strijken.

Het was nog lang prettig onrustig in Loosdrecht en werden al voorschotjes genomen op volgend jaar wanneer in het derde weekeinde van juni de volgende editie op de rol staat.

De uitslag en foto's van het evenement komen nog op www.lovoc.nl.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
15 gr.
windkr. 4