Wijdemeerse Webkrant

Nieuwsarchief 2010
januari t/m juni

      mrt 2010 feb. 2010 jan. 2010

Maart 2010

Cor Koster schreef eergisteren over Wijdemeren, de Raad van State en wat daar soms mis lijkt te gaan. Hieronder deel 2 en het slot van zijn brief.
Een competitie op de Wii of tegen elkaar spelen op de Playstation3 of op de Xbox? Lekker relaxen in de gamelounge? Het kan bij de bibliotheek.
Vanmiddag om 16.00 uur was het zover. Wethouder Betske van Henten opende met een speech en het ophalen van een slagboom het Noordereinde.
Sjors Chamboné van Rederij Loosdrecht werd gealarmeerd omdat de buurman weg was. Hij maakt zich zorgen over de inzet van de politie op het water.
Het wordt eenvoudiger om een verzoek tot kwijtschelding van gemeentebelastingen te doen. Gemeente en Waternet in één verzoek.
Martin Vuyk, VVD raadslid en Horstermeerder, neemt het op voor kamerlid Maarten Haverkamp die al jaren voor de polder mee strijdt.
Het was even wachten, maar vanavond werd dan toch de documentaire van Netwerk over de Horstermeer uitgezonden.
Vanmiddag sprak de pers met het college over de onderwerpen die vanochtend de revue passeerden in de collegevergadering.
Freek van den Brand uit Kortenhoef is razend enthousiast over de reconstructie van het Noordereinde. Hij geeft een compliment aan alle betrokkenen.
Aanstaande zaterdagavond is het weer feest in 't Wapen van Ankeveen. De Schuimlikkers organiseren deze avond een White Ball.
Louis Netelbos uit 's-Graveland ziet de opening van het Noordereinde met zorg tegemoet, omdat de Diependaalselaan en de Vreelandseweg ook dicht zijn.
Jeanine Hennis-Plasschaert, nu nog Euro-parlementslid, is door de VVD op plaats vier van de concept VVD lijst voor de verkiezingen van 9 juni geplaatst.
Wijdemeren gaat bezwaar maken tegen de Nota Peilbeheer van het waterschap AGV. Er moet ook rekening worden gehouden met recreatie.
Op twee weken na een jaar was het Noordereinde in 's-Graveland afgesloten vanwege de reconstructie. Woensdagmiddag gaat de verkeersader weer open.
Cor Koster uit Nederhorst den Berg las over de Najade-uitspraak van de Raad van State waarbij Wijdemeren verloor. Hij dook eens in de geschiedenis.
Drie Wijdemeerse adressen hebben een Vreelandse postcode. Dat geeft verwarring. Er wordt voorgesteld om ze over te hevelen naar Loenen.
Mogelijk zendt Netwerk morgenavond een special uit die werd gemaakt over de Horstermeer. Ned. 2 om 20.30 uur.
Aan de 's-Gravelandse vaart broedt een eend aan de voet van een sering in een grote pot. Een beetje een knullig nest eigenlijk. Wie weet raad?
De inzameling van het huishoudelijk afval van maandag 5 april (tweede Paasdag) vindt plaats op dinsdag 6 april.
Wim van Oudheusden reageert op het technische probleem met de D66-poll. En hij reageert op de WADW brief. Martin Vuyk wijst op Wijdemeren Informeren.
Het college organiseert de feestelijke opening van het Noordereinde op 31 maart. Werkaandeweg.nu voorzitter Mario Wouters roept op tot een boycot.
Martin Vuyk wilde op de D66 website stemmen op zijn eigen VVD. Zonder username en password gaat dat zo maar niet...
De Ecologische Hoofd Structuur (EHS), de verbinding tussen natuurgebieden om wild de ruimte te geven, in Noord-Holland wordt aangepast.
Op Twitter.com is te vinden dat Joost Boermans zich kandidaat heeft gesteld als D66 wethouder. Op die site staan nog wat puzzelstukjes van de formatie.
Carole Denninger exposeert in het paasweekend in De Oude School aan de Kortenhoefsedijk haar collectie schilderijen uit de 20e eeuw.
Het gewest Gooi en Vechtstreek tuigt in hoog tempo organisaties op die zich met vernieuwingen bezighouden. iZovator, iLocator, iTrovator en iMMovator.
Op 1 april organiseert Versa Mantelzorgondersteuning een workshop paaskrans maken in De Spot , Blijklaan 1 in Nederhorst den Berg.
U kunt nu zich inschrijven voor het zevenentwintigste recreatieve buurtvolleybaltoernooi op zaterdag 12 juni in Nederhorst den Berg.
Op zestien maart maakte DorpsBelangen bekend dat men ging spreken met de VVD en D66. In de krant waait vandaag een sliertje witte rook over.
De gemeente verloor bij de Raad van State begin deze maand in de zaak van de Najade-appartementen, maar geeft zich niet gewonnen.
Op vrijdag 16 april geeft kleuradviseuse Mariëtte Dümig een lezing over kleuren en harmonie met natuurlijke kleuren bij Art to Join in Kortenhoef.
Tijdens het Paasweekend houdt Will Kellerman een expositie in haar atelier nabij Ottenhome aan de Zuwe in Kortenhoef.
Er wordt aan de N201, de Vreelandseweg, gewerkt. Arnaud van den Brink vroeg aan de provincie Utrecht wat er gaat gebeuren en wanneer.
Op 13 maart trokken de Curtevenneschool en de Jozefschool naar Amersfoort voor de finale van het regionaal schoolschaak-kampioenschap.
Jaren en jaren wordt er al geklungeld met het bushokje aan de Leeuwenlaan. Dan wil men het slopen, dan verkopen, dan weer niet. Het wordt verkocht.
Op Tweede Paasdag, maandag 5 april, verstopt de paashaas weer paaseieren op het veldje achter het Oppad in Oud-Loosdrecht.
Natuurmonumenten schreef dat er geen dekriet uit deze regio komt, maar Hans Schouten wijst erop dat er dekriet uit het Naardermeer komt. Tegenover Ankeveen.
Op zondag 11 april organiseert Natuurmonumenten een Natuurexpeditie; een natuurdag voor iedereen die wil leren survivallen.
Op vrijdag 26 maart om 20.00 uur start een Kerkveiling in de Regenboogschool aan de Elbert Mooylaan 86 in Kortenhoef.
Natuurmonumenten heeft vorige week met hulp van veel vrijwilligers riet gemaaid bij de Ankeveense en Kortenhoefse plassen.
Op 8 april kunt u bij Kunst aan de Dijk kennismaken met Rosita Steenbeek en Arthur Japin, twee schrijvers die hun liefde voor Italië delen.
Eergisteren waren de feestelijkheden rond de nieuwe burgemeester, maar er werden ook coalitiezaken gedaan.
De GAD kondigde boetes aan. Maar wat nu als iemand anders iets in jouw grijsbak stort en jij krijgt de boete? Dat vraagt Claudia Millenaar zich af.
De afgelopen weken zijn er grote hoeveelheden foto's gemaakt van ons gemeentebestuur. Oude en nieuwe raadsleden en een oude en een nieuwe burgemeester.
Twee ingezonden brieven. Over de woonwijk Ter Sype en het vliegveld en over de vragen van het CDA over de Torenweg in Nederhorst.
Op 15 maart ging groep drie van Basisschool De Regenboog in Kortenhoef op excursie naar Kwekerij Krijn Spaan.
Vanavond was er een feestje met een weemoedig randje op het gemeentehuis. Martijn Smit werd de nieuwe burgemeester, Karen Heerschop nam afscheid.
Op 31 maart om 12.00 uur stapt de hele regio in Hilversum op de fiets. Er wordt een wereldrecordpoging gedaan om 1 miljoen mensen tegelijk op de fiets te krijgen.
DorpsBelangen kiest er, na een week gesprekken met alle partijen, voor om verder over een coalitie te spreken met de VVD en D66.
Cor Koster dook in het aantal stemmen per stembureau en per kandidaat. Zijn conclusie: We stemmen op wie we kennen en we stemmen op onze eigen kern.
De werkzaamheden een de Torenweg in Nederhorst hebben twee weken stilgelegen. Intussen rijden auto's en fietsers toch over de weg. Daarom stelt het CDA onderstaande vragen.
De afdeling Toezicht en Handhaving van de GAD, de afvalpolitie, gaat streng controleren en boetes uitdelen als u zich niet houdt aan de regels.
Volgens Oscar Lopes Cardozo uit Kortenhoef weet Paul de Bont niet hoe het zit met het vliegveld en de vliegbewegingen.
Vorige week zaterdag was het een beetje feest in Ankeveen. De zaterdagmarkt van Bruisend Ankeveen bestond vijf jaar.
Een bezoek aan de Loosdrechtse Plassen gaat geld kosten. Het Plassenschap zit op zwart zaad en gaat daarom geld vragen.
Vanavond klonk het muziekje van Portofino weer in Kortenhoef. Het was nou niet echt een zwoele zomeravond, maar toch was er aardig wat klandizie.
Peter van de Rijdt en Wim Steman uit Nieuw Loosdrecht zijn genomineerd voor de prijs Agrarisch Ondernemer 2010.
Op palmzondag 28 maart vindt in het Jagthuis een concert door het Anima Kwartet plaats.
Op zaterdag 20 maart wordt in de Sijpekerk in Nieuw Loosdrecht de Matthäus Passion uitgevoerd o.l.v. Jan Stulen.
Ingezonden brieven van Geen Herrie op de Hei over Ter Sype, het Jeugdtheater (morgen in de Dobber), Nel de Haan (plastic inzamelen) en Patrick Kreuning (schaken).
Het Hoogheemraadschap Amstel Gooi en Vechtstreek vergadert achter gesloten deuren. De bewoners van de Horstermeer zijn niet welkom.
Wie zijn de nieuwe raadsleden, die over onze bomen, voorzieningen, bouwvergunningen en belastingen gaan besluiten?
De gemeente leed een gevoelige nederlaag bij de Raad van State over de sloop van de casco's van appartementen bij Fitou in Oud Loosdrecht.
Vanavond werd de nieuwe raad geïnstalleerd. De fractie DB aan de ene kant van de zaal, de rest daar tegenover. Dat was wel even wennen.
Er werd gisteren veel gesproken. In zijn toespraak introduceerde René Voigt (DB) de term aaibaar voor Karen Heerschop.
Herman Veldhuisen gaf burgemeester Karen Heerschop gisteren het nette kleine beschaafde dameshamertje met inscriptie cadeau.
Gisteravond stond de ijskar van Portofino voor de deur van het gemeentehuis om alle aanwezigen te trakteren op een Italiaans ijsje.
Natuurlijk wisten wij het al, maar mocht het nieuw voor u zijn, Wijdemeren krijgt een nieuwe burgemeester.
De burgemeesters van Zeevang en Wijdemeren wisselen stuivertje. Martijn Smit komt op 16 maart naar Wijdemeren. Karen Heerschop vertrekt naar Zeevang.
Veel vriendelijke woorden werden er vanavond gesproken in een raadsvergadering die een half uurtje duurde.
Vanavond, tijdens de afscheidsraad, werd fractievoorzitter Kees Bosdijk (PvdA) verrast met een lintje. Hij heeft twaalf jaar in de raad gezeten.
Vanavond is de raadsvergadering waarin afscheid wordt genomen van een aantal raadsleden en burgemeester Karen Heerschop. Portofino serveert ijs!
Gisteren en eergisteren organiseerde Wijdemeren voor oude en nieuwe raads- en collegeleden een tweedaagse opleiding in raadswerk.
Drie korte filmpjes, gemaakt vorige week in het stembureau De Dobber op de Meenthof in Kortenhoef. Stapels stembiljetten.
Mevrouw Veen uit Kortenhoef schrijft over zwerfvuil. Bij de bank aan het Ankeveense Pad ruimde zij op. Wat wrakhout en een vuiliszak vol.
IJscoman Portofino is blij met de steun uit de raad. Maar hij wil zekerheid dat hij mag blijven verkopen. Dus schakelde hij de VARA Ombudsman in.
Cor Koster begint genoeg te krijgen van al dat scheiden van afval. Je moet gestudeerd hebben om te weten welk plastic wel en welk niet gescheiden moet worden.
De firma MaxiMaat was aan het Googelen en kwam de term Maxi-maatje tegen voor een lintje voor jeugdigen, bedacht door de VVD.
Ab Krook twijfelde of hij het zou doen, maar stapt nu toch de raad in. Jacob Doets bedacht zich, waardoor Henk de Kloet (nr. 10) terugkomt in de raad.
Vanaf morgen gaat de Diependaalselaan op de schop. Vanaf 8 maart tot 3 september wordt er aan de weg gewerkt.
Woensdag nemen de aftredende raadsleden en waarnemend burgemeester Karen Heerschop afscheid. Donderdag treden de nieuwe raadsleden aan.
Op 21 maart organiseert de OSG weer een Nescio lezing annex Koffieconcert. De lezing wordt verzorgd door Dr. Govert Buijs van de VU.
DorpsBelangen behaalde woensdag een monsterzege, maar in 1986 werd iets vergelijkbaars vertoond in 's-Graveland.
In de NRC staan twee opiniestukken over de verkiezingen van woensdag. Een stuk dat lokale partijen negeert en een stuk dat zo op Wijdemeren slaat.
DorpsBelangen bedankt u, de kiezer, voor het gegeven vertrouwen. Bovendien bedankt DorpsBelangen de WWK.
Ab Krook stond op plaats acht van de lijst van DorpsBelangen. En weer kreeg hij een zetel met, in dit geval overbodige, voorkeursstemmen.
In Avro Kunstuur wordt morgen om 17.00 uur de Orangerie op landgoed Eikenrode belicht en wordt de vraag gesteld hoe het komt dat die leeg staat.
Vandaag hebben de onderhandelaars van de zes partijen in de raad de eerste gesprekken over collegevorming gevoerd.
De afgelopen drie dagen kwamen er een aantal reacties binnen. Hieronder staan ze op een rijtje.
Vanmorgen maakte burgemeester Karen Heerschop, als voorzitter van het hoofdstembureau, de uitslag officiëel bekend. Met de voorkeursstemmen.
Hoe wordt het aantal zetels bepaald uit de uitslag van de verkiezingen? Een kleine toelichting.
Vandaag werd bekend wie volgens de rekenregels de nieuwe raadsleden zullen worden. Daar zitten enkele verrassingen bij.
Hoe werd er per stembureau gestemd? Hieronder een overzichtje van de stemmen per stemdistrict en een eerste voorzichtige analyse.
Een aardverschuiving. Zo is de uitslag van de verkiezingen van vandaag te kenschetsen. DorpsBelangen haalde bijna de helft van het aantal zetels.
Gisteren, aan het eind van de dag, werd het contract getekend over de Dobber. Voor wethouder Lia Moote een afsluiting van een langdurig traject.
In de krant van vanmorgen staat een kop 'Wijdemeren gaat ijscokar missen'. Die kop is inmiddels ruim achterhaald. Portofino blijft.
Twee reacties op de ingezonden brief aangaande het ontbreken van de belt Groenewoud in de verkiezingsprogramma's.
DorpsBelangen geeft een lang eindschot. Er wordt kritisch ingegaan op het persbericht van het college waarin tevreden wordt teruggekeken op vier jaar regeren.
Alle partijen geven vandaag nog een eindschot. De éne partij telt zijn zegeningen, de tweede zegt het met ballonnen, de derde gaat op de foto.
De VVD afdelingen Huizen, Blaricum, Hilversum en Wijdemeren zullen vanavond de regio bedelven onder de witte ballonnen.
Het CDA blikt tevreden terug op de afgelopen periode en claimt dat vrijwel alles bereikt is wat men in 2006 voor ogen had.
Marco Edel uit Kortenhoef verwondert zich erover dat geen partij de sanering van de belt Groenewoud in zijn programma noemt.
Op zondag 21 maart 2010 speelt Rosmarie Blaauboer 'Emily Dickinson' in de ambiance van de trouwzaal van het Kasteel-Museum Sypesteyn.
Ben Steenvoorden (PvdA) stelt vast dat alle partijen willen dat de ijscoman blijft. Maar hij vindt dat een deel van de politiek met de kwestie op de loop gaat.
CDA-Gedeputeerde Bond zei op 23 september dat de insteek van de provincie bij Natura 2000 economisch is. In een brief van GS wordt dat sterk afgezwakt.
C. de Vries uit Kortenhoef vindt dat de raad van Wijdemeren de ijscoman het brood uit de mond stoot en neemt het voor hem op.
Gert Zagt (DB) somt een rijtje raadsbesluiten op waar het (onbedoeld) mis ging, net als met de APV en de ijscoman. Die laatste moet van DB gewoon blijven.
Ook GL vindt dat de APV snel aangepast moet worden. IJsverkoop moet kunnen (als het's avonds maar niet te laat voor de kinderen wordt).
Martin Vuyk krijgt steun van Theo Reijn over raadsleden die stemmen tellen. Een beetje meer vertrouwen mag ook wel, vindt Reijn.

Februari 2010

Wim van Oudheusden is al jaren actief in de discussies rond vliegveld Hilversum. Zo ook nu. En hij was voorzitter van de Loosdrechtse bieb.
Ben Raven las de folders van de partijen. De één met nog mooiere plannen dan de ander. En hij vond de WOZ brief op de deurmat.
Van diverse kanten kregen wij de vraag of er een verkiezingsavond gehouden wordt. Dat blijkt zo te zijn. Vanaf 22.00 in het gemeentehuis.
De door leden van de PvdA zelf gemaakte verkiezingsborden werden afgelopen nacht meteen vernield.
Martin Vuyk las in de Telegraaf een stuk over stembusfraude door (kandidaat) raadsleden. Hij relativeert de opwinding daarover.
Ben Steenvoorden, de lijsttrekker van de PvdA is een kapitaal kwijt aan de zomerse ijsjes. Toch wacht ook hij met smart op de terugkeer van de ijscovrouw.
Ook CDA lijsttrekker Theo Reijn is snel met zijn reactie op het relaas van Portofino. Hij legt uit hoe het kwam en werkt aan een oplossing.
VVD-voorman Joep Frijdal reageert snel op het bericht over het verdwijnen van ijscoman Portofino. Als het aan de VVD ligt, dan blijft hij.
De sympathiebetuigingen voor de ijscoman stromen binnen. Ook lijsttrekker Nanne Roosenschoon reageerde. Nu de andere vijf nog.
Er schijnt vorig jaar iets in de APV te zijn gewijzigd, waardoor de ijscoman zwoele zomeravonden niet langer mag opvrolijken. Hij moet weg.
Cor Koster uit Nederhorst vindt dat de partijen een in de tijd van internet een achterhoedegevecht voeren met hun steun aan de bibliotheek.
Het was vandaag druk op een aantal plekken in Wijdemeren waar campagne gevoerd werd. Zo ook in de bibliotheek in Nieuw Loosdrecht.
Vanavond werd in het NERA-gebouw, in het hart van de Horstermeer, een bijeenkomst gehouden over de plannen van de provincie met de polder.
Jan Jaap de Graeff, de directeur van Natuurmonumenten staat in het blad Provincies met een interview over het Investeringsbudget Landelijk Gebied (ILG).
Vanavond werd in de Dobber het verkiezingsdebat van de lokale bladen gehouden. Herman Stuijver en Mirjam Arnoldy hadden de leiding.
Morgen is een belangrijke dag voor de Republiek Horstermeerpolder. Er wordt een referendum gehouden over de toekomst van de Republiek.
Van 10 tot 20 maart is de Boekenweek. De bibliotheek in Loosdrecht besteedt daar flink aandacht aan en knoopt er een actie voor nieuwe leden aan vast.
Cor Koster uit Nederhorst den Berg gaat stemmen op een persoon in wie hij vertrouwen heeft en niet op een partij. Wie van de drie?
Op zaterdag 6 maart zal celliste Claire Beumer uit Hilversum een lunchconcert geven in het Jagthuis in de Horstermeer.
Van 29 mei t/m 20 juni zal de jaarlijkse tentoonstelling plaats vinden in de Oude School te Kortenhoef. Het thema is Man en Paard.
Het heeft er alle schijn van dat de luchtmacht verkenningsvluchten uitvoert boven de onafhankelijke republiek Horstermeer.
De grenscontrole aan de grens met de republiek Horstermeer was gisteren streng. Vandaag lijkt de republiek toegetreden tot het Schengenverdrag.
Ben Raven uit Kortenhoef hoopt dat er wijze gemeenteraadsleden zullen komen, die ook nog luisteren naar de burger.
De gemeente en twee woningbouwverenigingen hebben overeenstemming bereikt over het bouwplan Overmeer Zuid in Nederhorst den Berg.
Vanavond hield de PvdA een verkiezingsavond in de Dobber in Kortenhoef. Het ging over woningbouw op Ter Sype en Verkeer.
Na vier jaar komt het einde voor het huidige college van Wijdemeren in zicht. Wat is er bereikt? Een overzicht van belangrijke mijlpalen in een persbericht.
Noodreparaties aan de weg in Ankeveen en opening van een JOP (jongerenontmoetingsplaats) in Kortenhoef.
De Schuimlikkers zonden een verslag van het carnaval in Ankeveen met Prins Cock, Prinses Betty, Adjudant Gijs en Hofdame Ingrid.
Afgelopen nacht zijn de grensborden van de republiek Horstermeerpolder beklad met graffiti en weer schoongemaakt.
Patrick Kreuning laat de Horstermeerders weten dat hun kinderen, ook na de afscheiding, welkom blijven op het schoolschaak.
Op 25 februari zullen de politieke commentatoren van de gedrukte lokale bladen, Mirjam Arnoldy en Herman Stuijver, een debat tussen de lijsttrekkers leiden.
D66 wilde vanmiddag hun geloofsbrieven aan de president van de republiek Horstermeerpolder aanbieden. Dat lukte helaas niet.
De WWK maakta vanmiddag een hele serie foto's van de protesten in de republiek Horstermeerpolder. Hier nog zes uit die serie.
Vanmiddag om 1 uur verzamelde zich een groep Horstermeerders aan de Ankeveense kant, om in een protestoptocht naar Nederhorst te trekken.
De SV 's-Graveland heeft bij de gemeente een verzoek ingediend voor een kunstgrasveld. Vanuit de politiek heeft alleen D66 gereageerd.
De republiek Horstermeerpolder haalde ruim de landelijke en provinciale media. Zowel Hart van Nederland als RTVNH hadden een item over de Staatsgreep.
Op donderdag 4 maart speelt Esther Apituley met het Laag Strijktrio in het Oude Kerkje aan de Kortenhoefsedijk.
Morgen trekken de inwoners van de Republiek Horstermeerpolder naar Nederhorst den Berg voor de verbranding van de moerasplannen van Noord-Holland.
Op woensdagavond 18 februari werd uitleg gegeven over hoe de WOZ-waarde wordt bepaald van onroerend goed in de gemeente.
Gisteren vlogen de tonnen euros je om de oren. In de raad werd gesproken over grondexploitaties en cashflowoverzichten.
Lia Moote kon opgelucht ademhalen. Het voorstel om de podiumfunctie te behouden, een café te openen en de Dobber wellicht te verkopen werd aangenomen.
En weer lukte het niet om de subsidies, huren en bijdragen aan sociale, sportieve en culturele organisaties te harmoniseren.
De laatste raad van deze raadsperiode verliep gisteren wat rommelig. De ludieke opening was voor Hilbrand Korver en Joep Frijdal.
Jaap van Waveren (DBL) steunt de Horstermeerders in hun anti-drasstrijd. Hij vraagt erkenning van de nieuwe republiek voor die steun.
Hilbrand Korver (HKA, nu PvdA) is er van overtuigd dat de 24 beuken aan het Noordereinde behouden hadden kunnen blijven. Hij kreeg gelijk van een specialist.
De Horstermeerders zijn het zat. Niemand luistert naar hen, maar beslist wel over hen. De gemeente, de provincie, het waterschap AGV en Natuurmonumenten, ze mogen er niet meer in.
Nanne Roosenschoon (D66) is een nacht meegereden met de politie. Hij schrok van de problemen die hij tegen kwam.
Putter kondigt aan dat komende donderdagavond de grootste strop van het coalitiebeleid van de afgelopen vier jaar wordt bekendgemaakt.
Het college heeft besloten dat er een veiliger oversteekplaats bij de nieuwbouwwijk Venenburg aangelegd moet worden.
De VVD organiseerde vanavond een politiek café bij Heineke in Oud Loosdrecht. In een klein afgeladen zaaltje kruisten lijsttrekkers en anderen de degens.
Als de politiek niet wil luisteren, dan moet zij maar voelen. Dat vinden de bewoners van de Horstermeer. Zij gaan harde actie voeren.
De inschrijving voor de Rabo Drie Dorpenloop, op zes juni, is weer geopend. Het is nog niet goed voor te stellen, maar nog even en sneeuw en ijs zijn weg.
De praalwagen van Circus Rijnsent won de eerste prijs bij de carnavalsoptocht van afgelopen zondag in Kortenhoef.
GroenLinks Wijdemeren deed mee aan Valentijnsdag en bezocht enkele scholen met een liefdesverklaring aan de leraar.
Dorpsbelangen hield vanavond een bijeenkomst in De Nieuwe Zuwe-Ottenhome aan de Wijde Blik in Kortenhoef en ontvouwde de plannen.
Jan Luder uit Loosdrecht is het oneens met Wim van Oudheusden over de sluiting van een baan van vliegveld Hilversum.
De Stichting Vecht Terug heeft de plannen om de Vecht terug te brengen in Nederhorst den Berg aan de provincie gepresenteerd.
Persberichten: Noodkap van negen kastanjebomen en de opening van een nieuw jeugdcentrum aan de achterzijde van sporthal de Fuik.
Om elf minuten over 1 vertrok een lange stoet van praalwagens van sporthal De Fuik in Kortenhoef. De carnavalsoptocht.
Carnavalsvereniging De Turftrappers riep gisteren de EHBO vereniging 's-Graveland uit tot vereniging van het jaar.
Anton Cruysheer uit Nederhorst den Berg vindt dat (te) veel geheime vergaderingen van de raad getuigen van gebrek aan respect voor de burger.
Wim van Oudheusden vraagt aandacht voor de sluiting van baan 13-31 van vliegveld Hilversum.
Theo Loohuizen van het Noordereinde in 's-Graveland heeft veel bezwaren tegen het in gebruik nemen van de vaart achter zijn huis.
De ijsclubs van Loosdrecht, Ankeveen en Nederhorst werden door de VVD getracteerd op een Valentijnstaart.
Patrick Kreuning wil de 's-Gravelandse vaart wel openen voor fluisterboten en kano's, maar niet voor motorvaart.
Op de Meenthof troffen wij vandaag een aantal dapperen die daar promotie stonden te maken voor hun partij. Wat was het koud...
Als u vandaag en morgen wilt schaatsen in Wijdemeren onder gecontroleerde omstandigheden, dan is er maar één plek. De Vuntusplas.
De traditionele D66 Valentijnstaart gaat dit jaar naar de vrijwilligers van kasteel Sypesteyn in Loosdrecht.
CDA Wijdemeren praat maandag 15 februari met ondernemers over ondernemen in Wijdemeren.
Het CDA Wijdemeren gaat vrijdag 19 februari in gesprek met vrijwilligers uit de dorpen van Wijdemeren.
Bij de molen van Ankeveen aan de Loodijk ligt een tankversperring uit 1938. De stichting Militair Erfgoed Groot Amsterdam wil die behouden.
De PvdA Wijdemeren en Hilversum organiseren een politiek café in de De Dobber in de Meenthof te Kortenhoef op maandag 22 februari om 20.00 uur.
In Wijdemeren wordt relatief vaak in het geheim vergaderd. Wie de WWK leest weet dat als gevolg daarvan openbare debatten vaak niet te volgen zijn.
Jeanine Hennis-Plasschaert uit Nederhorst speelde vandaag de hoofdrol in het Europese parlement. Haar resolutie werd overweldigend aangenomen.
Ben Raven uit Kortenhoef leest verbaasd over het debat over de Dobber. Hij kan niet wachten om te gaan stemmen.
De bewoners van het Zuidereinde zijn geschrokken van plannen van watersportorganisaties om de 's-Gravelandse Vaart open te stellen.
Op de Loosdrechtse Plassen, de Vinkeveense Plassen en de Vecht tussen Nigtevecht en Muiden geldt een vaarverbod.
DorpsBelangen biedt in haar verkiezingscampagne concrete informatie aan de kiezer via vele kanalen. Een overzicht.
Op zondag 21 februari organiseert de OSG weer een Nescio-lezing annex koffieconcert over een modern gebed.
De commissie was vanavond zeer verdeeld over het voorstel om de Dobber eerst te verhuren met behoud van het podium en hem later te verkopen.
Onlangs schreven wij over de spagaat waarin wethouder Nelleke Schenkkan zich bevond. Harde actie tegenover stille diplomatie.
De 13-jarige Martin Oei, raspianist in de dop, treedt zondag 28 februari op in Het Jagthuis in de Horstermeer.
B en W stellen de raad voor om voor 8000 euro de vloerbedekking van Sporthal De Blijk in Nederhorst den Berg te vervangen.
Parkeren langs het eerste stuk van het Noordereinde wordt anders ingericht. Geen nauwe havens, maar vrij parkeren op een speciale laag.
Op 16 februari organiseert de VVD een politiek café over de financiën van Wijdemeren. Belastingen omhoog of bezuinigen, dat is de vraag.
Aanstaande donderdag start Natuurmonumenten met het herstel van de grote rododendronvallei achter de buitenplaats Gooilust in 's-Graveland.
Drie billboards van het CDA aan de Emmaweg in Kortenhoef zijn door onbekenden vernield. De partij deed aangifte.
De aquariumplant cabomba woekert voort in Loosdrecht. Wethouder Nelleke Schenkkan wil dat het rijk in actie komt met bestrijding.
Op 3 maart start de cursus bestemd voor ouders met een peuter tussen de 2 en 4 jaar, bestaand uit vier bijeenkomsten van twee uur.
Twee berichten. Op 13 februari is De Dobber in Kortenhoef omgetoverd tot CDA bastion. D66 zette alle kandidaten op de kaart van Wijdemeren.
Patrick Kreuning zag op TV dat plastic inzamelen duurder is dan achteraf scheiden. En hij las dat de GAD plastic gaat inzamelen. Tja.
Putter schreef over de PvdA, Ben Steenvoorden reageerde. Joost Boermans (D66) reageerde en Ben Steenvoorden reageert daar weer op.
Aanstaande woensdag legt het college een besluit over de toekomst van de Dobber voor aan een (niet aangekondigde) commissievergadering.
Twee ingezonden brieven, over de gemeentefinanciën en over het plan om te varen over de 's-Gravelandse Vaart.
Alle huishoudens in Gooi en Vechtstreek ontvangen binnenkort een informatiepakket over de inzameling van plastic.
Het waterschap Amstel Gooi en Vechtstreek bracht in december een ijsnota uit, aldus de WS-Partij RWW van Ton Vendrig uit Nederhorst.
De afgelopen paar weken zag Henk Bast uit Kortenhoef dingen in zijn achtertuin die hij daar nog nooit gezien had. Dus pakte hij zijn camera.
Het plan om de 's-Gravelandsevaart voor motorvaart te gaan gebruiken lijkt Johan van der Wolk geen goed idee.
Op woensdag 17 februari kunt u naar de bibliotheek in Loosdrecht gaan om uw munten of postzegels te laten taxeren.
Joost Boermans, de voorzitter van D66, reageert op het stuk dat gisteren door de PvdA werd ingezonden als reactie op Putter.
Patrick Kreuning pleit al jaren voor watersportroutes. Hij is blij met het persbericht van de Hiswa, Recron, c.s waarin die dat ook bepleiten.
Watersportorganisaties pleiten voor een goed bevaarbaar netwerk van vaarwegen ten oosten van de Vecht door heel Wijdemeren.
In het Kortenhoefse muziekgebouw ’t Akkoord te Kortenhoef was het CDA Wijdemeren dinsdagavond 2 februari in gesprek met jongeren.
Er ontstaat irritatie over de verkiezingsborden in Wijdemeren. De grote borden van het CDA, ook in alle weilanden van Wijdemeren, vallen niet goed bij eenieder.
Ben Steenvoorden (PvdA) las de column van Putter. Hij wijst op de lentefrisse PvdA-kandidatenlijst en het jeugdige elan van de jonge vaders en moeders.
Ben Raven uit Kortenhoef valt Edward Smallenburg bij over de aard van de vervuiling in de belt Groenewoud.
Op 6 en 13 februari trekken DorpsBelangen kandidaten en -bestuursleden de dorpskernen van Wijdemeren in om campagne te voeren.
Wethouder Nelleke Schenkkan (GL) kwam gisteren enigszins in aanvaring met de fracties van de PvdA en DB over de Horstermeer.
Bij de gemeentelijke bouwprojecten aan de Oud Loosdrechtsedijk gaat nogal eens wat mis, zo bleek uit de inspraak van de heer Steenbergen.
Putter laat zijn licht schijnen over de verschijningsvormen van de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen.
Het Hoogheemraadschap Amstel Gooi en Vechtstreek (AGV) houdt zich stiekem niet aan het voorgeschreven waterpeil in de Horstermeer aldus Jan Zwagerman.
Er rust geen zegen op de jongerenbus van de gemeente Wijdemeren. In Loosdrecht startte hij wegens pech een week te laat. Gisteren ging het weer mis.
Edward Smallenburg uit Kortenhoef las een verhullend oud persbericht van de gemeente over de belt Groenewoud en reageert alsnog.
De kwestie van de casco's van de appartementen aan de Oud Loosdrechtsedijk (Najade) diende weer eens bij de Raad van State.
Felix Flameling (GL, nummer 2) reageert namens die partij op de kritische vragen die Kees Bosdijk (PvdA) aan wethouder en lijsttrekker Nelleke Schenkkan (GL) stelde.
Vanmiddag om vijf uur zongen de PvdA kandidaten hun carnavalskraker. Twee prinsen Carnaval luisterden naar Veni Vidi Vici.
Deze week ontvangen alle ouders van twaalf- tot vijftienjarigen in de regio een brief met informatie over alcohol en opvoeding.
De PvdA vindt het onbegrijpelijk dat wethouder Nelleke Schenkkan verklaart dat er geen rol voor de gemeente is in de kwestie Horstermeer.
Op dinsdagavond 9 maart 2010 start de vogelherkenningscursus van de Vogelwerkgroep Gooi en Omstreken voor volwassenen (16+).
Geen Stijl ontdekte op You Tube een filmpje van de Wijdemeerse PvdA. De lokalio's krijgen er flink van langs op het weblog.
De Koninklijke Nederlandse Vereniging EHBO 's-Graveland e.o. feliciteert tien cursisten van het seizoen 2009-2010 met hun EHBO-diploma.

Januari 2010

Douwe van Essen las over de rioolheffing voor garageboxen en dook in de materie. Zijn conclusie: tegenstrijdigheden en onduidelijkheid.
Een heffing moeten betalen voor iets waarvan de gemeente zelf zegt dat je er geen gebruik van maakt. Dat was de verrassing van vandaag.
Er worden weer voetbalplaatjes door Albert Heijn uitgegeven. Dat leidt tot een drukte van belang voor de deur.
In het weekend van 12 februari gaat voor de veertigste keer het carnavalsweekend in Ankeveen van start.
In de raad van gisteren kondigde DBL-fractievoorzitter Jaap van Waveren een motie aan, die als laatste agendapunt behandeld zou worden.
In de raad van gisteren werd stilgestaan bij het feit dat het project op de belt Groenewoud in Kortenhoef is gestopt.
Bij de aanvang van de gemeenteraad was er even tijd voor enige vrolijkheid. Gebak van de scouts, een Thais huwelijk en een noodlokaal.
In de raad vond gisteravond een frontale botsing tussen de VVD en DBL plaats, waarbij zeer grote woorden over en weer niet geschuwd werden.
Martijn Smit is door de raad van Wijdemeren voorgedragen als nieuwe burgemeester. Hij zal naar verwachting half maart zijn functie aanvaarden.
De PvdA zal op 2 februari op de Rading 1 een zelfgebakken carnavalskraker overhandigen aan burgemeester Karen Heerschop.
Vanavond weten we het. Vanavond wordt in de raad bekendgemaakt wie de benoeming tot burgemeester in de wacht heeft gesleept.
De zoon van Tineke Franssen uit Loosdrecht helpt op Haïti. Zij doet een oproep om Broeder Gerard te helpen met zijn weeshuis daar.
Patrick Kreuning uit Ankeveen zou graag zien dat de bibloitheek zich gaat bezighouden met de digitale verspreiding van boeken.
Vanaf dinsdag 2 februari kunnen Bergse jongeren twee maanden lang naar de jongerenbus Wijdemeren aan de Voorstraat in Nederhorst den Berg.
Het bibliotheekaanbod in Wijdemeren wordt afgeslankt. Daarmee worden de kosten van de bibliotheek teruggebracht van 3,5 naar 2 ton per jaar.
Het CDA is geschrokken van de collegeplannen inzake buitenreclame en stelt een serie schriftelijke vragen.
Op 29 januari zwermt een zware CDA delegatie uit over de Horstermeer. Een werkbezoek over de toekomst van de polder. Nat of droog?
Op 7 en op 21 maart wordt in centrum De Spot in Nederhorst den Berg een workshop tekenen en schilderen gegeven door Lily Ruizendaal.
Zaterdag houdt het Loosdrechtse Plassenkoor een boekenmarkt waarvan de opbrengst geheel ten goede zal komen aan Haiti.
Camiel Eurlings privatiseert de poltiek door de ANWB te laten besluiten over kilometerheffing. Kan dat ook in Wijdemeren? Ja hoor. Prima zelfs.
Het CDA Wijdemeren gaat dinsdag 2 februari in gesprek met jongeren over hun toekomst en vooral om hun eigen verhaal te horen.
Het CDA spaart kosten noch moeite in de campagne. Tien Fiat 500's worden ingezet om jonge kandidaten een steun in de rug te geven.
Op zondag 7 februari vertoont de OSG de Japanse film Departures in het kader van het jaarthema Rituelen in tijden van verandering.
Hilbrand Korver legt nog een keer uit waarom hij de overstap van GroenLinks, via Het Kan Anders naar de PvdA (PVDA) maakte.
Toneelgroep Poefff uit Nederhorst, die 40 jaar bestaat, speelt Het geheugen van Water op 28, 29 en 30 januari in het Spieghelhuys.
Patrick Kreuning stelt de vraag die nog niemand stelde, maar die toch ook gesteld moet worden. Moet de bibliotheek blijven?
In de krant van vanmorgen liet wethouder Nelleke Schenkkan weten de openingstijden van de bibliotheek te willen beperken. D66 denkt daar anders over.
De Algemene Putter Nieuwsdienst, APN, verzorgt een opmerkelijk Nieuwsbulletin met onderwerpen uit Wijdemeren van de afgelopen week.
Op 11 februari zal een Fund Raising Party gehouden worden in het kader van de VVD campagne gemeenteraadsverkiezingen Wijdemeren.
Felix Flameling (GL) wijst erop dat de PvdA hetzelfde standpunt had als GL in de kwesties die Hilbrand Korver aansnijdt. GL noemt zijn overstap dan ook ironisch.
Waarom is Hilbrand Korver overgestapt naar de PvdA, die toch ook voor de onderwerpen stemde waar Korver tegen was?
De sloop van de brandweerkazerne in Kortenhoef is begonnen. Er staat niet veel meer. De brandweer is verhuisd naar de gemeentewerf.
Woningbouwvereniging Wonen Wijdemeren begint dit jaar met verbeteringen aan haar woningbestand om energie te sparen.
Hilbrand Korver hoopt GL-kiezers, die het met hem eens zijn over de punten waarom hij uit GL stapte, mee te kunnen nemen naar de PvdA.
Op donderdag 4 februari speelt het Navarra Quartet, een veelgeprezen strijkkwartet, in het Oude Kerkje bij Kunst aan de Dijk.
Gisteren meldde de gemeente het al. Het beeld De Toekomst uit Nederhorst den Berg is terecht en werd vanmiddag teruggegeven.
Het beeld De Toekomst, dat afgelopen december van de Meerhoekweg in Nederhorst den Berg verdween, is teruggevonden.
In antwoord op de vraag van Cor Koster over de kritiek van Leo Verhoef op de jaarrekening ontvingen wij onderstaande toelichting.
Aanstaande bruidsparen die op zondag 10 oktober 2010 willen trouwen kunnen dit doen op één van de trouwlocaties in de gemeente Wijdemeren.
Cor Koster wil weten hoe het zit met de jaarrekening van Wijdemeren en de kritiek daarop van registeraccountant Leo Verhoef.
Griezelen staat op basisschool De Regenboog in Kortenhoef centraal tijdens Het Nationale Voorleesontbijt.
Vorige week organiseerde de ijsclub in Nederhorst schaatswedstrijden voor vierhonderdvijftig kinderen van de basisscholen in het dorp.
Morgen vergadert PS NH over de moerasplannen voor de Horstermeer. De Horstermeerbewoners Stuijver en Zwagerman zullen oproepen tot stoppen van die plannen.
Bob Colijn stond paf dat hij direct antwoord kreeg. Gert van Kattenbroek las dat en stond ook paf. Want hij kreeg nog geen antwoord.
De Schaakclub Loosdrecht is ter ziele. De materialen zijn overgedragen aan Patrick Kreuning die ze kan gebruiken voor het schoolschaak.
Een automobilist uit Culemborg had donderdag lak aan éénrichtingverkeer en verkeersregelaars. Tot hij werd klemgereden.
Het Campagneplan van het CDA Wijdemeren is als beste beoordeeld van het CDA in de provincie Noord-Holland. De afdeling won een bakfiets.
Bob Colijn was aangenaam verrast. Op 13 januari mailde hij een klacht naar de gemeente. Op 14 januari had hij antwoord. Hij stond paf!
Op 31 januari wordt in de bibliotheek in Loosdrecht, in het kader van de Nationale Voorleesdagen, een peuterzondag georganiseerd.
Felix Flameling las de harde afwijzing van D66 op de toenaderingspoging van GL en reageert daarop. Dan maar niet!
De ijsclubs in Wijdemeren krijgen veel bedankjes van schaatsers die genoten hebben van het ijs en de sfeer. Er werd zelfs een luchtfoto gestuurd als dank.
Op 26 januari houdt DB een openbare bijeenkomst in De Herberg in Nederhorst. Er wordt gesproken over de raadsagenda en de campagne.
Ben Steenvoorden stoorde zich aan de weinig subtiele wijze waarop een lid van provinciale staten ten onrechte gisteren een miljoen euro voor OV claimde.
D66 voorzitter Joost Boermans reageerde gisteren vanaf het Kortenhoefse ijs. Vroom is in Middelie wat De Kloet in Kortenhoef en Snel in Nederhorst is.
GL maakt avances naar D66 in haar verkiezingsprogramma. D66 reageert daarop als door een wesp gestoken. Qua vorm meer dan misplaatst :aldus Nanne Roosenschoon.
De buslijnen 105 en 106 zijn niet veiliggesteld. Dat bleek vanavond tijdens een politiek café van de VVD in De Fuik dat ging over openbaar vervoer.
Op het terrein van Oudergaard staat de heimachine waarmee de eerste paal voor Veenstaete geslagen is. Vroom staat er op. En dat is mooie symboliek.
Als laatste partij in de Wijdemeerse verkiezingsarena heeft ook GroenLinks vandaag het verkiezingsprogramma gepubliceerd.
Bob Colijn uit Kortenhoef roept op om te gaan strooien. Ook vindt hij de situatie op de Cannenburgerweg gevaarlijk.
Morgenavond zal er op de baan van de IJsclub Onderling Genoegen in de Kortenhoefse polder een fakkeltocht gehouden worden.
Tijdens het overleg met het college kwamen een paar onderwerpen langs die wij hieronder even de revue laten passeren.
Tijdens de bijeenkomst van het college van B&W met de pers werden vragen gesteld over de bestemmingsplanprocedure van het Dorpscentrum.
Het CDA stelt schriftelijke vragen over overlast van hangjongeren in Nederhorst den Berg en vraagt om een alcoholverbod.
Toneelgroep Poefff uit Nederhorst, die 40 jaar bestaat, speelt Het geheugen van Water op 28, 29 en 30 januari in het Spieghelhuys.
Cor Lam deelt een pluim uit aan de Ijsclub Loosdrechtse Plassen voor het vele werk dat gedaan is.
Op 23 en 24 januari is er een verkooptentoonstelling in De Spot in Nederhorst den Berg.
Wim van Oudheusden, nummer 10 van de PvdA lijst, pleit ervoor om voor de verkiezingen coalities bekend te maken met een coalitieprogramma.
Een aantal GroenLinks leden is bezig om een website op te zetten die carpoolen in Ankeveen mogelijk moet maken.
Ook D66 heeft vandaag het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst bekendgemaakt. Nanne Roosenschoon trekt de Wijdemeerse lijst.
Robby Israel vindt dat de VVD niet meer moet meedoen aan een coalitie als er weer 'ongezonde politieke compromissen' gesloten moeten worden.
Jaap van Waveren reageert op de ingezonden brief van Alex Rikmans over het breken van het ijs en het vaarverbod in Loosdrecht.
Gisteren stond Loosdrecht in het middelpunt van de natonale belangstelling. De Ronde van Loosdrecht was niet te missen in de media.
Dorpsbelangen Loosdrecht vermoedt dat er een procedurefout is gemaakt in de procedure van het bestemmingsplan Dorpscentrum Oud Loosdrecht.
Alex Rikmans uit Loosdrecht vindt dat Jaap van Waveren eerst contact had moeten opnemen met Rederij Noord West voor hij een brief naar de pers zond.
Van 7 tot 13 februari collecteert Amnesty International ook in 's-Graveland, Kortenhoef en Ankeveen. Er worden ook collectanten gezocht.
Gert Zagt (DB) wijst erop dat vier jaar geleden dezelfde tekst als nu in het VVD programma stond over de begrotingsdiscipline. Toch staan we onder curatele.
Het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in 's-Graveland organiseert op zaterdag 23 en 30 januari en op zaterdag 6 februari een snertwandeling.
Op 17 januari zal in het Kerkje aan de Kortenhoefsedijk een lezing worden gegeven over rituelen rond sterven en rouwverwerking in de joodse traditie.
Robby Israel las met instemming de column van Putter, waarin deze de noodzaak van enorme bezuinigingen aankaart.
Sinds enige tijd heeft de politie Gooi en Vechtstreek SMS alert in gebruik om burgers snel te informeren. Vandaag een primeur. Een alert over het ijs.
Celliste Timora Rosler en pianiste Klára Würtz verzorgen op 24 januari het theeconcert in Het Jagthuis in de Horstermeer.
De Loosdrechtse ijskoorts slaat om zich heen. Maandagochtend is het zover. De Ronde van Loosdrecht gaat dan van start op de Vuntusplas.
Op maandagavond 18 januari is er in het gemeentehuis een informatiebijeenkomst over de reconstructie van de Nootweg in Nieuw-Loosdrecht.
Gisteren werd de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw van Veenstaete, het zorgcentrum dat op de plek van Oudergaard komt.
Vanavond hebben wij voor het eerst met succes gebruik gemaakt van de uitzendingen van raad en commissies via internet. Dat ging prima.
In de commissie Bestuur en Middelen van vanavond werden de vragen van DBL over het vaarverbod op de Plassen door burgemeester Karen Heerschop beantwoord.
De gemeente Wijdemeren heeft een contract afgesloten voor reclame-uitingen. Dit brengt in negen jaar ruim zeventigduizend euro op.
Tineke Franssen wijst erop dat de woning met kantoor in De Vier Linden al op Funda wordt aangeboden.
Vanavond werd gesproken over de Adviesgroep Dorpscentrum Loosdrecht. Een ons kent ons debat met geheimen, een doofpot en geen antwoorden.
Jaap van Waveren had schriftelijke vragen gesteld over de zwerftocht die rederij Noord West moest maken om uit te vinden wie een vaarverbod uitvaardigt.
In de commissie werd vanavond gesproken over een voorstel van het college om op de plek van De Vier Linden woningbouw en kantoor toe te staan.
Putter wijst erop dat de verkiezingsprogramma's wel veel beloven, maar dat er geen geld is om mooie plannen uit te voeren.
Het gaat erom spannen of de Wijdemeerse IJsclubs open zullen gaan en of zij dan ook nog tochten kunnen organiseren. Meer informatie.
De gemeente houdt rekening met een enorme toestroom van schaatsers de komende dagen. Dus zijn er verkeersmaatregelen genomen.
De herindeling bij de buren is een stapje verder. Loenen, Breukelen en Maarssen gaan per 1 januari waarschijnlijk Stichtse Vecht heten.
Tom Baetsen uit Nederhorst den Berg zond ons links naar 360 graden schaatsfoto's die hij op de Ankeveense Plassen maakte. Weer eens wat anders dan Youtube.
Het grof tuinafval van de GAD wordt samen met snoeiafval, plantsoenafval, stronken en houtsnippers van de gewestgemeenten aanbesteed.
De afgelopen dagen werd er flink gespeculeerd over de vraag wie er al dan niet een vaarverbod op de Loosdrechtse Plassen uitvaardigt.
Vanavond spraken wij met wethouder Gerard Abrahamse over de periode in de aanloop naar de herindeling. Wij blikken terug op die periode.
Vanavond vond de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Wijdemeren plaats. Goed bezocht door Wijdemeerders uit alle windstreken.
Er werd vandaag geschaatst op de Loosdrechtse Plassen, maar dat is zeker nog niet vertrouwd, waarschuwt Sjors Chamboné.
De Wijdemeerse Webkrant kreeg van rederij Noord-West een reactie op de twee ingezonden brieven over het breken van het ijs op de Loosdrechtse Plassen.
Komende zaterdag houdt het CDA een nieuwjaarsbijeenkomst die in het kader staat van de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart.
Pannenkoekenrestauarant Pan & Koek in Ankeveen wilde graag een tweede bedrijfswoning bouwen. De Raad van State stak daar een stokje voor.
In Nederhorst den Berg werd gisteren voor de vijfde keer de nieuwjaarsduik van de brandweer georganiseerd.
In het RTL Nieuws van vanmiddag werden de eerste schaatsers op de Ankeveense Plassen getoond.
De oervorm van de WWK begon op 1 januari 1996. Met kleine berichtjes uit 's-Graveland. Vandaag beginnen we aan jaargang 15.