WIJDEMEERSE WEBKRANT
Loosdrechts IJs
Loosdrecht, za 9 januari 2010

De Loosdrechtse ijskoorts slaat om zich heen. Maandagochtend is het zover. De Ronde van Loosdrecht gaat dan van start op de Vuntusplas.

Loosdrechtse Klassieker

De laatste keer dat de ijsklassieker verreden werd was in 1996. Er wordt met man en macht gewerkt om het ijs sneeuwvrij en in een zo goed mogelijke conditie te krijgen. Om negen uur starten de dames. Om elf uur gaan de heren van start. Het ijs draagt de sporen van de afgelopen periode met sneeuw, dooi en opvriezen. Het is geen glij-ijs, het is werkijs. En dan hebben we in Wijdemeren nog geluk gehad dat er relatief weinig sneeuw is gevallen vergeleken met andere delen van het land.

Gisteren zette Jacob van der Meulen, de voorzitter van de Loosdrechtse ijsclub, Loosdrecht even op de nationale kaart door te verschijnen in het TV programma Pauw en Witteman, waar hij toelichting gaf op de ijskwaliteit.

De Vijfde Plas

De ijsclub De Vijfde Plas aan De Strook bij Breukeleveen heeft een toertocht van 12,5 kilometer uitgezet over de vierde en de vijfde plas. Op andere plaatsen vertonen de Loosdrechtse Plassen nog wakken. De Vuntusplas, waar de Ronde van Loosdrecht wordt gehouden, is ondieper en heeft een kleinere oppervlakte. Daar is het ijs ruim voldoende qua dikte.

bron
WWK
foto
P&W
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
sneeuw
-3 gr.
windkr. 6