WIJDEMEERSE WEBKRANT
Cello-pianoduo
Horstermeer, za 9 januari 2010

Celliste Timora Rosler en pianiste Klára Würtz verzorgen op 24 januari het theeconcert in Het Jagthuis in de Horstermeer.

persbericht

Cello-pianoduo in Het Jagthuis

Celliste Timora Rosler en pianiste Klára Würtz verzorgen 24 januari het theeconcert in Het Jagthuis. Het duo heeft een mooi programma samengesteld rond het thema “Oost- en West Europa”: werken van Janácek, Kodály, Schumann en Brahms.

De Tsjechische Leos Janácek hield van Rusland. Hij zette het Russische sprookje over de tsarenzoon Iwan en prinses Marja op muziek. De cellist mag Iwan, de pianist Marja vertolken. Uit Hongarije (het geboorteland van de pianiste) spelen Rosler en Würtz de Sonatine en Sonate van Zoltan Kodály. Wie op het JagthuisFestival met Hongaarse kamermuziek is geweest kan zich deze werken wellicht nog herinneren. Na de pauze staan de Fantasiestücke van Robert Schumann en de eerste Sonate van Johannes Brahms op het programma.
De Israëlische/Nederlandse celliste Timora Rosler won in 1996 de eerste prijs op de "Stuttgart International Cello Competition". In 1997 werd haar de "Vriendenkrans van het Koninklijk Concertgebouw" in Amsterdam uitgereikt. Pianiste Klára Würtz behaalde in 1989 haar diploma uitvoerend musicus aan de Ferenc Liszt Akademie in Boedapest cum laude. Naast hun uitgebreide concertpraktijk doceren beide musici momenteel op het Utrechts Conservatorium.

Het concert door het duo Rosler & Würtz vindt plaats op zondag 24 januari en begint om half vier. Voorafgaand aan dit concert is het mogelijk een wandeling te maken door de Horstermeerpolder. Wanneer u zich om 14 uur bij Het Jagthuis meldt, ontvangt u een routebeschrijving en toelichting van de wandeling die ongeveer een uur duurt. Reserveren (16 euro per kaart) via de website www.jagthuis.nl, per e-mail via stal@jagthuis.nl of telefonisch 0294-252609. De locatie van het concert is Het Jagthuis, Middenweg 88, Nederhorst den Berg (Horstermeer). Aanvang 15.30 uur.

Meer informatie is te vinden op de website.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
sneeuw
-3 gr.
windkr. 6